МИНИСТАРСТВО ПОЗВАЛО ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ДА ПРИЈАВЕ ПРОЈЕКТЕ

Фото: архива Паланка данас

Локалним самоуправама у Србији упућен је јавни позив за пријаву пројеката којима ће се суфинансирати изградња и обнова саобраћајница, школа, вртића, објекта здравствене и социјалне заштите и оних од културно-историјског значаја, саопштило је Министарство привреде.

Како се наводи у саопштењу, пројекти ће бити подржани у наредне две године кроз Програм подршке унапређењу локалне и регионалне инфраструктуре „Градимо заједно“.

Министарство ће суфинансирати пројекте у износима од 50 одсто вредности пројекта из кредита Европске инвестиционе банке, док су градови и општине у обавези да финансирају преосталу вредност пројекта.У претходном периоду, кроз овај програм заједно с локалним самоуправама реализовано је 150 пројеката широм Србије, од којих је Министарство привреде суфинансирало извођење радова са близу 50 милиона евра, а остатак од 50 одсто представља учешће локалних самоуправа.

Највећа улагања односила су се на изградњу и реконструкцију саобраћајница, мостова, школа и вртића, што је утицало на квалитет живота становника и подршку економском развоју у локалним самоуправама.

Више информација о програму, условима јавног позива, начину суфинансирања, критеријумима и потребној документацији, заинтересоване локалне самоуправе могу наћи на интернет презентацији Министарства привреде, а рок за подношење пријаве је 17. фебруар 2017. године.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ministarstvo-pozvalo-lokalne-samouprave-da-prijave-projekte/