МИНИСТАРСТВО ПРАВДЕ ОСУДИЛО НАПАД НА ЗАМЕНИКА ЈАВНОГ ТУЖИОЦА У ПАЛАНЦИ

Заменик вишег јавног тужиоца у Смедереву Александар Kузмановић, нападнут је синоћ у једном ресторану у Смедеревској Паланци, а нападач је ухапшен.
Kако је јавила Радио телевизија Србије, непознати мушкарац је прво вређао и претио Kузмановићу, а потом је пришао столу за којим је седео и више пута га ударио.

Министарство правде осудило је напад на Kузмановића и упозорило да су напади на носиоце правосудних функција напади на државу и владавину права.

„Министарство правде најоштрије осуђује напад на заменика вишег јавног тужиоца у Смедереву Александра Кузмановића, који се синоћ догодио у Смедеревској Паланци, и позива надлежне државне органе да што хитније испитају околности случаја и спроведу ефикасан поступак против починиоца овог кривичног дела.

Министарство указује да напади на носиоце правосудних функција јесу и напади на државу и владавину права. Јавни тужиоци, који свакодневно у име државе гоне почниоце кривичних дела у борби за право и правду, представљају заштитнике грађана и правног поретка од свих облика криминалитета. Стога, било каква врста напада или притиска на њих мора бити осуђена и санкционисана у складу са законом.“

Бета

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ministarstvo-pravde-osudilo-napad-na-zamenika-javnog-tuzioca-u-palanci/