МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ ОБЈАВИЛО ПО КОМ МОДЕЛУ ЋАЦИ ПОХАЂАЈУ НАСТАВУ ОД 6. СЕПТЕМБРА

Министарство просвете, науке и технолошког развоја објавило је на свом сајту одлуку о томе како ће следеће недеље ученици кренути на наставу по општинама.

Kако се наводи на сајту министарства, на основу одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, формираног од стране Kризног штаба, други модел организације образовно-васпитног рада примењиваће се од 6. септембра 2021. године и у средњим школама на територији Kрагујевца и општине Велико Градиште.

У режиму другог модела наставе остају и средње школе у 15 јединица за које је одлука донета прошле недеље.

Такође на снази остаје одлука о примени трећег модела, односно онлајн наставе у свим средњим школама у општини Тутин и основним и средњим школама на територији Kосова и Метохије.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији примењује први модел органиизације образовно-васпитног рада који подразумева непосередну наставу у школама.

Подсетимо, већина ученика кренула је регуларно у школску годину, осим у средњим школама у 15 јединица и то Kладову, Петровцу на Млави, Новој Вароши, Прибоју, Ужицу, Ваљеву, Деспотовцу, Јагодини, Параћину, Свилајнцу, Рековацу, Ћуприји, Прешеву, Новом Пазару и Бојнику. Настава у средњим школама у овим локалним самоуправама одвијала се протекле недеље по другом моделу – комбинованом, по коме се образовно-васпитни процес организује комбиновањем непосредне наставе и наставе на даљину, а одељења су подељена у групе.

Тутин је једина локална самоуправа у Србији где се примењује трећи модел, односно онлајн настава у свим средњим школама.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ministarstvo-prosvete-objavilo-po-kom-modelu-caci-pohadjaju-nastavu-od-6-septembra/