МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ ОЧЕКУЈЕ ОД ШКОЛА ПЛАН НАДОКНАДЕ ЧАСОВА

Министарство просвете, науке и технолошког развоја затражило је од свих основних и средњих школа да до 24. јануара доставе план како ће надокнадити часове изгубљене у јануару. 

У саопштењу Министарство је навело да тражи од школа да у што краћем року донесу одлуку о надокнади наставних дана и часова који нису реализовани због одлуке Министарства о одлагању почетка наставе, одлука општинских органа и одлука на нивоу школа о одлагању почетка наставе због временских неприлика или њихових последица.

Школе су у обавези да план надокнаде доставе надлежној школској управи на сагласност најкасније до 24. јануара 2017. године.Министарство је предложило да се надокнада реализује скраћењем трајања зимског распуста, уколико нема проблема са грејањем, недостатком енергената и другим инсталацијама, превозом.

„Прва могућност јесте да настава у другом полугодишту почне у четвртак, 9. фебруара 2017. године, уместо у понедељак, 13. фебруара, а да се остали нереализовани наставни дани надокнаде суботом. Друга опција је да се настава првог полугодишта продужи до 30. и 31. јануара 2017. године, а да друго полугодиште почне према календару 13. фебруара, а да се остали нереализовани дани надокнаде суботом“, наводи се у саопштењу.

Наставни дани, како се додаје, могу се надокнадити и само суботом, тако што ће се искористити преостале суботе у првом полугодишту и/или суботе у другом полугодишту.

Министарство је навело да школе којима представљени предлози не одговарају, у припреми плана надокнаде треба да имају у виду равномерно оптерећење ученика у предстојећим месецима и друге школске активности и обавезе, а пре свега пробни завршни испит.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ministarstvo-prosvete-ocekuje-od-skola-plan-nadoknade-casova/