Početna » Министарство просвете позвало школе да доставе материјале о спроведеним активностима током Недеље сећања и заједништва

Министарство просвете позвало школе да доставе материјале о спроведеним активностима током Недеље сећања и заједништва

од Паланка данас
0 Коментар

Од 7. до 10. маја основне и средње школе у Србији обележиле су различитим активностима Недељу сећања и заједништва.Школе су током тог периода реализовале различите активности које су усмерене на неговање културе сећања, развој и промоцију хуманости, емпатије, толеранције, поштовања и дијалога у знак сећања на жртве масовног убиства у Огледној основној школи „Владислав Рибникар“, у Дубони и Малом Орашју и злочина у Нишкој Бањи.

У школама су организоване различите радионице на којима су ученици могли да изразе своја размишљања и емоције о темама сећања и заједништва кроз слике, песме, есеје или драмске представе. Такође су организоване хуманитарне и волонтерске активности, као и еколошке акције.

Школе достављају Министарству просвете видео снимке, фотографије и друге материјале о реализованим активностима. Део пристиглих радова ученика можете погледати на линку 

Захваљујемо се свима који су доставили материјале и позивамо и остале школе да доставе своје материјале о спроведеним активностима.

Одржавање Недеље сећања и заједништва предложила је Раднa групa за успостављање Меморијалног центра у знак сећања на жртве масовног убиства у Огледној основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду, која је формирана Одлуком Владе Републике Србије.

Основне и средње школе активно су учествовале у овим активностима.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept