МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ: УКОЛИКО БУДЕ ПОТРЕБЕ МЕЊАЋЕ СЕ ШКОЛСКИ КАЛЕНДАР

Школе су добиле задатак да сачине и Министарству просвете до 15. септембра доставе план уштеде енергије за ову зиму. Опције које се у јавности помињу су продужење распуста, онлајн настава и скраћивање часова.

У Министарству просвете кажу да су на иницијативу и захтев министарства надлежног за питање енергетике, упутили школама препоруке и мере за уштеду електричне енергије.

Напомињу да је препоруке и мере прописало Министарство рударства и енергетике за сва јавна предузећа, јавне установе (у које спадају и установе образовања), јединице локалне самоуправе, те да је реч о општим препорукама за уштеду електричне енергије у наредном периоду.

“Школе ће поступити по допису, сагледати своје могућности и обавестити Министарство рударства и енергетике. Осим тога Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће заједно са Министарством рударства и енергетике, пратити енергетску ситуацију и у складу са њом разматрати и предузимати системске мере (попут измена Школског календара) уколико буде било потребно, али је свакако важно да сагледамо могућност уштеда енергије и на нивоу појединачних установа”, наводе из Министарства просвете.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ministarstvo-prosvete-ukoliko-bude-potrebe-menjace-se-skolski-kalendar/