Početna » МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ: УКОЛИКО БУДЕ ПОТРЕБЕ МЕЊАЋЕ СЕ ШКОЛСКИ КАЛЕНДАР

МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ: УКОЛИКО БУДЕ ПОТРЕБЕ МЕЊАЋЕ СЕ ШКОЛСКИ КАЛЕНДАР

од Паланка данас
0 Коментар

Школе су добиле задатак да сачине и Министарству просвете до 15. септембра доставе план уштеде енергије за ову зиму. Опције које се у јавности помињу су продужење распуста, онлајн настава и скраћивање часова.

У Министарству просвете кажу да су на иницијативу и захтев министарства надлежног за питање енергетике, упутили школама препоруке и мере за уштеду електричне енергије.

Напомињу да је препоруке и мере прописало Министарство рударства и енергетике за сва јавна предузећа, јавне установе (у које спадају и установе образовања), јединице локалне самоуправе, те да је реч о општим препорукама за уштеду електричне енергије у наредном периоду.

“Школе ће поступити по допису, сагледати своје могућности и обавестити Министарство рударства и енергетике. Осим тога Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће заједно са Министарством рударства и енергетике, пратити енергетску ситуацију и у складу са њом разматрати и предузимати системске мере (попут измена Школског календара) уколико буде било потребно, али је свакако важно да сагледамо могућност уштеда енергије и на нивоу појединачних установа”, наводе из Министарства просвете.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept