МИОДРАГ СТОЈАНОВИЋ-ЋАМБА (1937-2016)

После дуге и тешке болести у Паланци је у, 79 години, преминуо наставник физичке културе и истакнути спортски радник и спортиста Миодраг Стојановић – Ћамба.

После завршене основне и средње школе у Паланци, завршио је Вишу школу за физичко васпитање и цео радни век одрадио у паланачким основним школама.  Изузетно надарен за спорт и физичку културу дао је велики допринос развоју физичке културе ученика и њиховом укључивању у ваншколске активности и припреми најталентованијих за наступе кроз спортске клубове и друштва.

Оставио је неизбрисив траг у припреми младих спортиста у рукомету, кошарци, одбојци, гимнастици као и у припреми масовних спортских манифестација – слетова младости. Успешно је играо фудбал у „Јасеници“. Носилац је многих спортских и друштвених признања и награда, од којих се издвајају: Октобарска награда Општине Смедеревска Паланка, Заслужни спортиста и спортски радник Општине Смедеревска Паланка, Златна плакета ФК „Младост“ и Награда за животно дело Центра за развој спорта и аматеризма у спорту Паланка.

Сахрана Миодрага Стојановића Ћамбе ће се обавити у среду 21. децембра у 12 часова на новом гробљу у Каменцу. 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/miodrag-stojanovic-camba-1937-2016/