МИРОСЛАВ МИШИЋ „КАЛЕ“ (1951-2018)

У болници у Београду 14.јула стало је срце Мирослава Мишића “Калета“, естрaдног уметника из Азање.

Популарни Кале, како су га пријатељи звали, музиком а пре свега соло певањем, почео је да се бави у својој раној младост.

Певао је на многим свадбама, разним светковинама, учествовао је на такмичењима аматера певача и манифестацијама, како у свом родном крају тако и шире.

Запажени његови наступи су били у ресторанима у граду Шапцу. Кале је био члана КУД-а “Вуја Поповић“ из Азање, а памте се његови наступи на манифестацији “Дани Азањске погаче“.

Његове наступе бележили су и медији, а многобројни снимци сачувани су у ТВ Јасеници из Смедеревске Паланке,  ТВ Палми плус из Јагодине, Радио Београду а био је учесник и некада позанте емисије ТВ Београда “Знање имање“.

Прву синглу плочу снимио је 1974. године, на којој се нашао тада велики хит – “Воз полази драга плаче“, а све радио станице су емитовале ову песму као честитку за одлазак војника у војску. На истом синглу се налазила и песма “Кад престану мајске кише“.

После годину дана снимио је још један сингл “Две љубави имам сада“ и “Старе куће нема више“, а крајем 1976. настале су и нумере “Не жалите ни мене ни њу“ и “Обиђи сва посела“. Песме које је Кале снимио су још “Не тиче се никога како живим ја“, Послушај ме сине“, “Освоји ме једна жена“, “Вратимо се једно другом“, “Девојко моја вољена“,“Сад и мајка поглед шаље“ и друге.

Кале је за собом оставио супругу Злату и ћерке Јелену и Ивану.

Сахрана Мирослава Мишића “Калета“ обавиће се у среду 18. јула у 13. часова на гробљу у Азањи.                      

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/miroslav-misic-kale-1951-2018/