Početna » МИСТЕРИОЗНИ НЕСТАНЦИ: Поред Данке Илић, још пет грађана Србије се налази на Интерполовој жутој потерници

МИСТЕРИОЗНИ НЕСТАНЦИ: Поред Данке Илић, још пет грађана Србије се налази на Интерполовој жутој потерници

ИНТЕРПОЛ је расписао потрагу за несталом Данком Илић, којој се сваки траг губи у уторак, око 13.45 часова, у Бањском пољу код Бора, а на листи ове организације налази се још пет држављана Србије.

од Паланка данас
0 Коментар

За несталом Данком Илић из Бора расписана је жута Интерпол потерница, која се користи у случајевима потраге за несталим особама или зарад идентификовања особе која не може да се самоидентификује.

На жутој Интерпол потерници се обично уз фотографију дају и описи несталих особа, а за малолетнике и имена родитеља.


Данка Илић (2)

Тако се за Данку Илић наводи датум и место рођења, као и место и датум нестанка, али и њена висина као и специфичности по којима је препознатљива.

Наведено је да има висећу брадавицу код ушне шкољке (лево ухо) и младеж (неправилног облика) на левој надлактици благо тамне боје.

У потрагу за несталом девојчицом јуче се укључила и полиција у Бечу, будући да се појавио снимак на ком се потенцијално види Данка са две држављанке Румуније.

Барбара Витез (22)

На Интерполовој жутој потерници налази се и Барбара Витез, која је последњи пут виђена у Сенти 25. новембра 2016. године увече, а двојица њених другова, који су се тада враћали са њом са рођендана, тврдили су да је кобне вечери пала са моста у Тису.

Са друге стране, родитељи су тврдили да је то немогуће јер се Барбара плашила висине. Такође, они су изразили сумњу да је њихова ћерка отета.

– Последњи пут виђена је 25. новембра 2016. у продавници у Сенти, када су је снимиле камере, и то је било у 21.41 часова. На снимку се не види да ли је наша ћерка са том двојицом дечака кренула ка мосту или на другу страну – испричао је тада Ендре Витез, Барбарин отац.

Родитељима Барбаре је само неколико дана након нестанка девојчице на кућну адресу стигло писмо да је Барбара претучена, силована, убијена и на крају бачена са моста у Тису.

Међутим, тада су реку претраживали припадници српске и мађарске ронилачке полицијске јединице, али тело није пронађено.

Њена слика и подаци и данас се налазе на листи жутих потерница Интерпола.

Она је нестала када је имала само 15 година, имала је браон косу и била је висине метар и 55 центиметара.

Њено име и презиме са фотографијом налази се на листи од марта 2018. године.

Анастасија Манојловић (14)

Анастасија Манојловић у моменту нестанка имала је само седам година, а сада већ 14.

За њом се трага од 9. августа 2016. године.

Она је нестала у Пафосу, градићу на Кипру, а према подацима из Интерполове потраге, дете је из мешовитог брака, од оца Србина и мајке Бугарке.

У потрази се не описују детаљи њеног нестанка, осим да дете говори чак три језика – српски, бугарски и грчки.

Бериша Шкељзен (30)

Тада трогодишњи дечак, Бериша Шкељзен нестао је пре 28 година у Београду, а и даље се налази на листи несталих особа Интерпола.

Како су писали медији, тог раног преподнева, 20. априла 1996. године, док се играо у дворишту родитељске куће у београдском насељу Макиш, црнокоси дечак тамних очију нестао је без трага.

Све је било као и сваког другог дана, дечак је седео у дворишту, трчкарао и играо се, а већ следећег тренутка га није било.

Породица је тада алармирала све надлежне институције, међутим, потрага за њим није давала резултате.

Данас би имао 30 година.

У подацима на сајту Интерпола наводи се да је родом из Приштине, те да је рођен 13. септембра 1993. године, као и имена родитеља.

Његова потерница једина нема фотографију.

Дамир Кочан (46)

Кочан је држављанин Србије који је нестао 31. јула 2023. године у 46. години.

Последњи пут виђен је у Швајцарској.

Пре нестанка победио је правосудни систем Швајцарске јер је од 8. априла 2014. до 30. јуна 2018. године био у притвору, у специјалној ћелији од осам квадратних метара.

Полиција га је ухапсила под сумњом да је трговао наркотицима, али нису успели да му докажу кривицу, због чега је морао да буде пуштен на слободу.

У жутој потерници која је за њим расписана наводи се да је српске националности, али родом из Берана у Црној Гори.

Наведено је и да поред српског језика прича и немачки.

Гоган Милојковић (41)

Свакако најмистериознији од свих јесте нестанак Гогана Милојковића, за ког осим информација на сајту Интерпола и других специјализованих сајтова сличне намене, готово да нема података.

Према наводима из жуте потернице, он је нестао у Шпанији, у каталонском граду Аликанте 26. јуна 2021. године када је имао 38 година.

Висок је метар и 85 центиметара, а тежак 85 килограма. Има црну косу и очи.

На интернету конкретнијих информација о нестанку Милојковића нема, осим што постоји више различитих објава са подацима сличним Интерполовим.

Такође, међу фотографијама може се видети и једна са његовим тетоважама, које се протежу од шаке до рамена.

(Блиц)Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept