„МЛАДИ СУ ЗАКОН“ ВИДЕО ПРЕЗЕНТАЦИЈА О ЗДРАВИМ СТИЛОВИМА ЖИВОТА

Група „Млади активисти“, која спроводи свој пројекат „Здрави стилови живота младих“ – одржала је презентацију за 40-ак ученика старијих разреда ОШ „Херој Радмила Шишковић“.

Обухваћени су неки од најчешћих проблема у навикама младих, а који се тичу начина исхране, прекомерне употребе мобилних телефона и рачунара, боравка у загушљивом простору, недовољне физичке активности итд.

Презентацију су креирали чланови омладинске групе „Млади активисти“. Све набројане теме су изузетно важне и треба их отворити пред што већим бројем младих, али и старијих, који такође могу и морају да подстакну здраве навике и здраве животне стилове код младих. Ова презентација је у правом смислу била интерактивна, јер су у другом делу учествовали и присутни ученици, постављајући додатна питања, дајући своје утиске…

Ово је једна од неколико разнородних активности које су планиране пројектом „Здрави стилови живота младих“.  Иначе, реализација поменутог пројекта траје од октобра 2018. до фебруара 2019. и састоји се од више целина, које обрађују различите области, а тичу се стила и начина живота младих. То су – презентација у „Рower Point-u“ намењена младима у све три паланачке средње и неколико основних школа, затим изложба фотографија на исту тему, радионице, боравак и предавања у природи итд. – – – Циљ пројекта је да се укаже на већ одавно постојећи проблем нездравих навика младих, односно да се разбуди свест о важности здравих стилова живота.

Ту тему је важно развити не само код младих, него и у читавој локалној заједници, која треба активно да учествује како би се ствари побољшале. Све наведене пројектне активности укључују значајан број младих, који се тако подстичу да на другачији и активнији начин размишљају о себи, свом здрављу, свакодневним навикама.

Омладински волонтерски пројекат “ Здрави стилови живота младих “ спроводи омладинска група „Млади активисти“ уз подршку Ресурс центра „Омладина Јазас-а Пожаревац“ у оквиру пројекта „МЛАДИ СУ ЗАКОН – Браничевски и Подунавски округ“, финансира Министарство омладине и спорта. Природни партнер пројекта је, кроз разне видове конкретне и стратешке подршке, и Канцеларија за младе Смед. Паланка, као локална испостава Министарства омладине.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/mladi-su-zakon-video-prezentacija-o-zdravim-stilovima-zivota/