„МЛАДИ СУ ЗАКОН“, ВИДЕО ПРЕЗЕНТАЦИЈА У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

Група „Млади активисти“, која спроводи свој пројекат „Здрави стилови живота младих“ – одржала је презентацију за већи број ученика старијих разреда ОШ „Олга Милошевић“. Обухваћени су неки од најчешћих проблема у навикама младих, а који се тичу начина исхране, прекомерне употребе мобилних телефона и рачунара, боравка у загушљивом простору, недовољне физичке активности итд. Презентацију су креирали чланови омладинске групе „Млади активисти“.

Све набројане теме су изузетно важне и треба их отворити пред што већим бројем младих, али и старијих, који такође могу и морају да подстакну здраве навике и здраве животне стилове код младих. – Ово је једна од неколико разнородних активности које су планиране пројектом „Здрави стилови живота младих“. – Иначе, реализација поменутог пројекта траје од октобра 2018. до фебруара 2019. и састоји се од више целина, које обрађују различите области, а тичу се стила и начина живота младих. То су – презентација у „Рower Point-u“ намењена младима у све три паланачке средње и неколико основних школа, затим изложба фотографија на исту тему, радионице, боравак и предавања у природи итд. – Циљ пројекта је да се укаже на већ одавно постојећи проблем нездравих навика младих, односно да се разбуди свест о важности здравих стилова живота.

Ту тему је важно развити не само код младих, него и у читавој локалној заједници, која треба активно да учествује како би се ствари побољшале. – Све наведене пројектне активности укључују значајан број младих, који се тако подстичу да на другачији и активнији начин размишљају о себи, свом здрављу, свакодневним навикама … – Омладински волонтерски пројекат “ Здрави стилови живота младих “ спроводи омладинска група „Млади активисти“ уз подршку Ресурс центра „Омладина Јазас-а Пожаревац“ у оквиру пројекта „МЛАДИ СУ ЗАКОН – Браничевски и Подунавски округ“, финансира Министарство омладине и спорта. Природни партнер пројекта је, кроз разне видове конкретне и стратешке подршке, и Канцеларија за младе Смед. Паланка, као локална испостава Министарства омладине. …..

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/mladi-su-zakon-video-prezentacija-u-os-olga-milosevic/