МЛАДИМА КУЋА И ДО 50 ХЕКТАРА ЗЕМЉЕ ЗА ОСТАНАК НА СЕЛУ

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић изјавио је  да ће то министарство дати подршку младима који желе да заснују породице, живе и раде на селу, тако што ће им бити уступљене куће на коришћење и до 50 хектара државне земље.

„Даћемо пуну подршку младима, уступићемо им куће на коришћење, даћемо им до 50 хектара државне земље на коришћење, у зависности од заинтересованости и расположивих ресурса“, рекао је Кркобабић, саопштило је министарство.

Кркобабић је за Курир ТВ истакао да се младима мора понудити бољи квалитет живота на селу, јер без села нема ни Србије.

„Како бисмо подстакли младе да остану у својим родним селима и мотивисали младе из града да се преселе на село, најпре морамо да оснажимо изворе егзистенције, побољшамо инфраструктуру, здравство, омогућимо им да на селу имају културне и спортске садржаје“, навео је министар.

То су крупне области на којима ћемо радити, поручио је Кркобабић.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/mladima-kuca-i-do-50-hektara-zemlje-za-ostanak-na-selu/

2 comments

  • Nikola on 20/12/2020 at 17:58

  Selo su kao prvo napustile zene i otisle u grad u potrazi za boljim i laksim zivotom . Cak im je lakse da motaju kablove nego da ustaju svako jutro i da muzu krave . Ljudi neshvataju da je selo jedan kulturni , obicajni , vrednosni kolektiv … koji je na zalost izumreo kad su i ‘ seljanke ‘ pocele da gledaju “ Farmu “ i “ Parove “ , tako da … nema od sela nista . A posebno nema nista ako ovaj Krkobabic misli da ga pomogne .

  • Neko iz mase on 20/12/2020 at 12:47

  Ma vazi. Rece ministar za brigu o uhlebljivanju sopstvene familije.

  Ko ce bre da se preseli iz grada u selo? Pa ni iz „ne – grada“ kao sto je Palanka niko ne bi u selu vec u Beograd. Za 20 godina u selima nece biti mladjeg od 70 godina, a u nekima nikoga uopste.

  Fantasticni uspesi vlasti, kao i uvek naravno

Komentari su onemogućeni.