Početna » МНОГЕ НЕРВИРАЈУ НОВИ ЧЕПОВИ НА АМБАЛАЖАМА! Ево зашто не могу да се одвоје и како се користе – важни су из ВИШЕ РАЗЛОГА

МНОГЕ НЕРВИРАЈУ НОВИ ЧЕПОВИ НА АМБАЛАЖАМА! Ево зашто не могу да се одвоје и како се користе – важни су из ВИШЕ РАЗЛОГА

Многи се жале на нове неодвојиве чепове на амбалажама. Ево шта они заправо представљају!

од Паланка данас
0 Коментар

Последњих дана и недеља оно што многе, поред осталих свакодневних ситница, доводи до „лудила“ јесу најновији чепови на пластичним и картонским амбалажама од сокова, воде, млека… На друштвеним мрежама могу се наћи бројни коментари, углавном изнервираних људи, али и речи жалбе на нове пластичне чепове који не могу да се одвоје од амбалаже.„Много ме нервирају нови чепови. Не може скроз да се одврне као стари“, само је један од коментара на друштвеним мрежама. Kако већина тврди, сметају им приликом конзумирања, а они који би желели да их скину у томе теже успевају. Ако сте се питали чему они служе и зашто баш сада, када смо навикли да их уредно скидамо и махом бацамо у канту или на улицу, ево одговора који ће некима да промени мишљење.

„Нови, неодвојиви чеп исти је као и онај на који смо сви навикли. Једино што сада остаје причвршћен за врх боце с циљем лакшег прикупљања и рециклирања. Тешко чеш га изгубити, а лако се поново затвара“, пишу из једне познате компаније пића.

Од 2024. године неодвојиви чепови биће обавезни у целој Европској унији, а у складу са Директивом ЕУ о пластици за једнократну употребу, те су многе глобалне компаније увелико почеле са овом регуалтивом. На тај начин, смањиће се и шансе да се чеп изгуби у природи, већ можете заједно са флашом да га одложите у рециклажне центре и места намењена за то.

А ако сте редовни сакупљач чепова и донирате их хуманитарној организацији „Чеп за хендикеп“ која те исте чепове продаје компанијама које се баве рециклажом тврде пластике и за добијени новац особама са инвалидитетом купује нова или половна ортопедска помагала, не брините. Уз мало труда, чеп са оваквих амбалажа може да се пажљиво одвоји ручно или уз помоћ неког алата, као што су маказе. Само пажљиво!Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept