Početna » МНОГИ БУДУЋИ ПЕНЗИОНЕРИ НЕ ЗНАЈУ ДА ПОСТОЈИ ОВА УСЛУГА ПИО ФОНДА: Све је једноставније него што мислите

МНОГИ БУДУЋИ ПЕНЗИОНЕРИ НЕ ЗНАЈУ ДА ПОСТОЈИ ОВА УСЛУГА ПИО ФОНДА: Све је једноставније него што мислите

Људи који су у последњој години радног стажа и остварују право на пензију, са скоро 100 одсто тачности ће моћи да сазнају колика ће им бити пензија

од Паланка данас
0 Коментар

Једна од новијих функција у ПИО фонду јесте е-Калкулатор за пензију.

Међутим, многи нису упућени у то како ова услуга заправо функционише.Директор ПИО фонда, Реља Огњеновић, је недавно објаснио све важне детаље и кораке.

Осигураници путем ове услуге могу да остваре увид у све релевантне податке у свом стажу осигурања и обрачуна висине своје старосне, превремене старосне и инвалидске пензије, као и проверу испуњености услова за остваривање права на породичну пензију.

Могу и да провере уплате доприноса, обрачунају висину своје пензије у сваком тренутку и добију тачан датум када ће моћи да се пензионишу.

Осигураници захваљујући овом порталу, из свог дома, преко рачунара, таблета и мобилних уређаја могу да сазнају и све друго што их интересује, а да је везано за остваривање права из пензионог и инвалидског осигурања.

Реља Огњеновић је нагласио да корисници е-Калкулатора не треба да брину за безбедност њихових података, јер овај портал користи заштићену мрежу са међународним сертификатом.

Потребан је само један одлазак у ПИО фонд, и то из безбедносних разлога како би лично добили ИД и ПИН код.

Корисници који се пријављују преко рачунара потребно је да имају електронски ИД који издаје МУП и читач личне карте како не би било злоупотребе података, док уколико је у питању пријава преко мобилног уређаја или таблета, потребно је да се скине бесплатна ИД апликација и електронски пин из поште који се добија за свега 30 секунди.

Огњеновић је додао да ће путем е-Калкулатора људи који су у последњој години радног стажа и остварују право на пензију, са скоро 100 одсто тачности моћи да сазнају колика ће им бити пензија, а то је како је додао, једно од најчешћих питања корисника које се упућује кол центру ПИО Фонда .Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept