Početna » МНОГИ ГРАЂАНИ СУ СЕ ЖАЛИЛИ НА УВЕЋАНЕ РАЧУНЕ ЗА СТРУЈУ: Сада су се огласили из ЕПС-а и објаснили ШТА СЕ ДЕШАВА

МНОГИ ГРАЂАНИ СУ СЕ ЖАЛИЛИ НА УВЕЋАНЕ РАЧУНЕ ЗА СТРУЈУ: Сада су се огласили из ЕПС-а и објаснили ШТА СЕ ДЕШАВА

Из ЕПС-а не споре да има рекламација и за јануарске рачуне као и то да постоје грешке у очитавању бројила

од Паланка данас
0 Коментар

Иако се у јавности стекао утисак да је велики број грађана добио неоправдано увећане јануарске рачуне за струју, број рекламација показује да се оне крећу у границама просека односно да је ЕПС примио 14.574 у фебруару, што је 0,4 посто од укупног броја издатих рачуна. При том је 60 посто жалби неосновано.Другим речима жалбе на утрошену електричну енергију и грешке приликом обрачуна, према подацима ЕПС-а, нису значајно увећане од претходних месеци мада по коментарима на друштвеним мрежама се стекла другачија слика.

Из ЕПС-а не споре да има рекламација и за јануарске рачуне као и то да постоје грешке у очитавању бројила.

– Током фебруара примљене су 14.574 рекламације, што је 0,4 одсто од укупног броја издатих фактура за јануар. Од тог броја, до сада је решено 6.609, од чега је 3.910 рекламација, односно 60 одсто било неосновано. Број рекламација не одступа од просечног. Око 80 одсто рекламација односи се на послове који су у надлежности Електродистрибуције Србије. То је погрешно очитано или неочитано бројило, сумња у исправност бројила, учешће више и ниже тарифе, обрачунски период, обрачуната снага, приговори на квалитет испоручене енергије -кажу из ПР службе ЕПС-а.

Иначе, у случају да грађани сматрају да им је рачун неисправан, могу поднети приговор писаним путем на адресе са рачуна, на шалтерима ЕПС-а, позивом кол центра и електронским путем: рекламације@епс.рс.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept