Početna » Mnogi Nemci protive se upotrebi nemačkog oružja za gađanje Rusije

Mnogi Nemci protive se upotrebi nemačkog oružja za gađanje Rusije

Mnogi Nemci ne slažu se sa odlukom vlade da Ukrajini dozvoli da nemačkim oružjem gađa neke ciljeve u Rusiji, pokazalo je istraživanje.


Relativna većina od 43 odsto ispitanika osudila je tu odluku, dok je 38 odsto reklo da je u redu, prema anketi instituta Insa za magazin Fokus (Focus).

Osam odsto učesnika istraživanja navelo je da im je svejedno.

Dozvolom Ukrajini da nemačkim oružjem cilja rusku teritoriju, nemački kancelar Olaf Šolc (Scholz) je pre oko dve nedelje zajedno sa najvažnijim međunarodnim saveznicima promenio kurs više od dve godine po izbijanju rata.

Odluka pre svega treba da omogući odbranu Harkova na koji je Rusija skoro pojačala ofanzivu i kojoj ukrajinska vojska teško odoleva.

Na pitanje da li podržavanjem Ukrajine Nemačka sebe dovodi u bezbednosno-političku opasnost, 58 odsto je odgovorilo potvrdno, a 28 odsto odrečno. Nije odgovorilo ili nije znalo šta da kaže 14 odsto.

Relativna većina rekla je da Ukrajini treba slati manje oružja, a 24 odsto da isporuke budu kao do sada. Petina se izjasnila za više oružja. Preostalih 15 odsto ne zna, svejedno im je, ili nisu odgovorili ništa.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept