„МОЈА ПРВА ПЛАТА“- РАДНА МЕСТА У СМЕДЕРЕВУ, ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ И СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Пријављивање кандидата за програм „Моја прва плата” почело је 8. октобра и траје до 8. новембра, а незапосленима је на располагању око 8.500 послодаваца који су испунили услове јавног позива. У првој недељи пријавило се више од 10.000 младих са средњом и високом стручном спремом.

Како се може видети на сајту мојапрваплата.рс  у Смедереву се тражи 150 радника на разним позицијама, у Смедеревској Паланци је потражња за 65 радника и у Великој Плани за 74 радна места.

Најтраженији профили су у прерађивачкој индустрији, трговини, администрацији, а забележена је велика тражња у области здравства и социјалне заштите, а од конкретних занимања траже се бравари, заваривачи, електротехничари, машински инжењери, али и лекари, медицинске сестре, социјални радници, трговци, књиговође, комерцијалисти, рачуновође…

Незапослени могу да конкуришу код више послодаваца и није ограничен број позиција на које могу да аплицирају.

До краја новембра биће дефинисан круг послодаваца и незапослених лица, а до средине децембра биће закључени уговори. Пракса траје девет месеци, али је циљ да се лица запосле, а не само да се едукују.

Кандидати са средњом школом ће од НСЗ током праксе добијати накнаду од 20.000 динара, док ће они са високом стручном спремом добијати 24.000 динара.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/moja-prva-plata-radna-mesta-u-smederevu-velikoj-plani-i-smederevskoj-palanci/

1 comment

    • Marina on 21/10/2020 at 20:39

    10 000 prijava a 300 zapošljava ju….. KATASTROFA kako ih nije sramota? Šta sa 9700 ostalih

Komentari su onemogućeni.