Početna » МОРБИДНЕ СЦЕНЕ ИЗ УЧИОНИЦЕ У СРБИЈИ Ученици “сахрањивали” живе другаре; Импровизовали мртвачки сандук

МОРБИДНЕ СЦЕНЕ ИЗ УЧИОНИЦЕ У СРБИЈИ Ученици „сахрањивали“ живе другаре; Импровизовали мртвачки сандук

Поједини ученици у једној српској школи играју се крајње морбидне игре! Након свих лудости и изазова, сада су дошли на идеју да опонашају сахрану, а чак су импровизовали и мртвачки сандук у који су "сахранили" друга!

од Паланка данас
0 Коментар

 

Ђаци који су учествовали у овој бизарној и непримереној игри све су снимили и објавили на друштвеној мрежи Тикток. У прилог томе колико је ово језиво иде и чињеница да су ђаци чак и одштампали фотографију друга ког наводно сахрањују. Све ово одигравало се у учионици, и то на неколико метара од директора школе, педагога и психолога, који очито не знају шта се дешава током одмора у школском објекту.На овом шокантном снимку најпре се виде два ученика која су се нашла на почетку „поворке“. Један од њих је носио фотографију друга којег „сахрањују“, а на њој је означена година његовог рођења, као и година наводне смрти.

Крст и кандило

Други ученик нашао се у улози свештеника, носио је крст и импровизовано кандило, које су направили од пластичне флаше и канапа. Иза њих у поворци још четворица ђака плачу, бришу нос и сузе. Двојица на школској клупи носе ученика који се у овој болесној игри нашао у улози мртваца.

У другом делу видео-снимка поворка долази до импровизованог сандука, који су направили од клупа, и ту се види ученик који лежи у „сандуку“. Прилазе му, крсте се, плачу, док свештеник „служи опело“, један од ученика убацује цвет код „покојника“, потом прилазе два ученика која једну клупу стављају како би „затворили“ ковчег.

И ту се ова морбидност не завршава. Двојица ученика приносе две упаљене свеће и постављају их на импровизовани сандук! У позадини овог видеа иде и песма Банета Бојанића „Ова песма мој је опроштај“.

Некима је ово смешно, али саговорници Курира сматрају да се са овим стварима не треба шалити. Многи корисници ове мреже шокирали су се након што су одгледали овај видео.

– Боже свашта! Нисмо заслужили да живимо! – наводи се у једном коментару испод овог снимка.

Неслана шала

Психотерапеут Јелена Манојловић каже за Курир да је ово екстремно морбидно, те да је ово нови ниво изопачености!

– Посебно ако је упућено ка некој особи која је жртва злостављања, то је врхунац вршњачког насиља, где потпуно негирају постојање те особе и ученика. Мислим да школа треба да реагује на најригорознији начин, да психолози, педагози ураде нешто по питању тог понашања, јер последице за особу жртву могу бити катастрофалне. Све и да није упућено жртви насиља, потпуно је бизарно и морбидно – истиче она.

Чињенице/ Неке од морбидних игара ученика

прављење лажних умрлица за неке ученике

имитирају сцене из јужнокорејског серијала „Сквид гејм“, који обилује експлицитним и бруталним сценама насиља

играју „крвави динар“: гађају металним кованицама кости на песници док им не потече крв.

„цимка“ подразумева да дете стоји у положај строгог мировања, ако се и најмање цимне, од осталих ученика добија јаке ударце по телу

Проф. Зорица Мршевић с Факултета за европске правно-политичке студије каже за Курир да деца имитирају одрасле.

– Деца имитирају свет одраслих, све дечје игре су имитација одраслих. Е сад, неке игре нам се чине бљак, неке не, али зашто би вечита пуцачина била нормална, а није, а сви смо је играли. Тако да нам се то чинило нормалнијим, а ништа није било нормалније. Неко од њих је вероватно гледао неку сахрану и онда су дошли на идеју да се играју сахране – наводи Мршевићева.

Погрешни узори

Школа постала девалвирана

Манојловићева наглашава да је школа постала девалвирана, те да је изгубила васпитну улогу коју је имала раније.

– Деца имају потпуно погрешне узоре, васпитање, начине коришћења времена. Родитељи и професори треба да се запитају шта та деца раде па им падне на памет да имитирају сахране! На ово треба реаговати, код нас је проблем што се не реагује, сви се згражавамо, а нико да реагује! Генеришемо децу која ће да постану злостављачи, насилници… – истиче она.

ЕспресоPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept