МУП: ЛИЦА КОЈА НЕОВЛАШЋЕНО ПРОДАЈУ ПИРОТЕХНИЧКА СРЕДСТВА БИЋЕ КАЖЊЕНА

Из МУП-а подсећају да је Законом о промету експлозивних материја изричито забрањена употреба пиротехнике у затвореном простору и на јавним местима где се окупља већи број особа, као и продаја пиротехничких средстава малолетним особама.

Такође, напомиње се да ватромет могу користити само за то овлашћена правна лица на одобреној локацији, уз решење које је издало Министарство унутрашњих послова.

Услед неправилне употребе пиротехнике може доћи до тешких повреда са трајним последицама по здравље, настанка пожара и експлозија, као и узнемиравања грађана и нарушавања јавног реда и мира.

Овлашћена службена лица Министарства унутрашњих послова активно спроводе све мере и активности у складу са законом како би се спречила неовлашћена продаја и употреба пиротехничких средстава.

Из МУП-а напомињу да ће физичка и правна лица која неовлашћено продају пиротехничка средства бити санкционисана, као и да ће им пиротехничка средства бити одузета.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/mup-lica-koja-neovlasceno-prodaju-pirotehnicka-sredstva-bice-kaznjena/