Početna » МУП СРБИЈЕ УВОДИ ИНОВАЦИЈЕ СА еУПРАВОМ Омогућена битна олакшица грађанима У ВЕЗИ СА ЛИЧНИМ ДОКУМЕНТИМА

МУП СРБИЈЕ УВОДИ ИНОВАЦИЈЕ СА еУПРАВОМ Омогућена битна олакшица грађанима У ВЕЗИ СА ЛИЧНИМ ДОКУМЕНТИМА

МУП Србије омогућило је свим грађанима, који су регистровани на порталу еУправе, услугу достављања обавештења о истеку рока важења личних докумената.

од Паланка данас
0 Коментар

„Услуга је уведена у сарадњи МУП са Канцеларијом за ИТ и еУправу, од 13. децембра прошле године, а грађани ће обавештења о истеку рока важења личних докумената добијати на своје и мејл адресе, СМС поруком или путем Вибера“, казао је Дробњак агенцији Бета.Према његовим речима, грађани добијају обавештења о истеку важења докумената два пута, а рокови су различити у зависности од документа о коме се ради.

„За личну карту, прво обавештење се доставља 30 дана, а друго 15 дана пре истека важења личне карте. За пасош, прво обавештење се доставља седам месеци, а друго обавештење 30 дана пре истека важења пасоша, а за возачку дозволу и регистрациону налепницу прво обавештење се доставља 30 дана, а друго 10 дана пре истека важења возачке дозволе односно регистрационе налепнице“, прецизирао је Дробњак.

Он је подсетио да МУП тренутно има 172 услуге на порталу еУправе, које, како је додао, грађанима олакшавају и поједностављују долазак до докумената.

„Мислим да је МУП водеће министарство када су у питању услуге на порталу електронске управе“, казао је Дробњак.

Говорећи о дигитализацији у области туризма, помоћница министра туризма и омладине Србије Дуња Ђенић подсетила је да је циљ формирања централног информационог система у области угоститељства и туризма, еТуриста, био да се на једном месту формира квалитетна база података угоститеља и угоститељских објеката.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept