НА ЦЕНУ ДРОГЕ У СРБИЈИ НЕ УТИЧЕ НИ ПАНДЕМИЈА НИ РАТ У УКРАЈНИ

Цена дроге у Србији се, по свим показатељима, креће у истим оквирима, нема драстичног померања због пандемије и економске кризе.То је изјавио директор Kанцеларије Владе Србије за борбу против дрога Милан Пекић.

Он је, на отварању конференције поводом Међународног дана борбе против злоупотребе и кријумчарења дрога, рекао да је Србија и даље на централнобалканској рути шверца дроге из Азије и Албаније, и даље према Европи, али је и даље транзитна земља, која се због доброг рада полиције, све више заобилази.
„Министарство унутрашњих послова изузетно добро обавља свој посао, са улица ‘скида’ огромне количине наркотика. Најчешће се заплењује марихуана, мање је заплена хероина, али је пораст кокаина и синтетичких дрога“, истакао је Пекић.

Он је указао на то да ће, због рата у Сирији и покретања мигрантске кризе, пандемије, сукоба у Украјини, енергетске и кризе хране, многе владе запоставити проблем дрога.

Пекић је навео и да у извештају УН стоји да је проблем дрога остао исти, а да се у пандемији чак и увећао проблем злоупотребе лекова, да је употреба марихуане као најзаступљеније врсте дроге порасла за 18 одсто у последњих 10 година, кокаина 22 одсто, а синтетичких дрога 50 одсто.

„Борити се против дроге не припада само једној институцији, од породице до Владе сви треба да дају допринос томе“, закључио је Пекић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/na-cenu-droge-u-srbiji-ne-utice-ni-pandemija-ni-rat-u-ukrajni/