Početna » НА е-ЛИЦИТАЦИЈИ УПРАВЕ ЦАРИНЕ РУЧНИ САТ ДОСТИГАО ЦЕНУ ПРЕКО 4 МИЛИОНА ДИНАРА, ПОГЛЕДАЈТЕ ШТА ЈЕ НАЈСКУПЉЕ ПРОДАТО

НА е-ЛИЦИТАЦИЈИ УПРАВЕ ЦАРИНЕ РУЧНИ САТ ДОСТИГАО ЦЕНУ ПРЕКО 4 МИЛИОНА ДИНАРА, ПОГЛЕДАЈТЕ ШТА ЈЕ НАЈСКУПЉЕ ПРОДАТО

Фото Управа царина Републике Србије

Фото Управа царина Републике Србије

Електронске лицитације уведене су крајем марта 2022. године, а до половине децембра окончано је 29 интернет јавних продаја. Први предмет који је понуђен на продају на јавној е-лицитацији у Србији био је скупоцени сат марке “Hublot bing bang“. За њега се надметало троје учесника, а продат је за 900.001 динар на првој електронској лицитацији робе која је одузета на царини.
То, међутим, није најскупљи сат продат на е-лицитацијама ове године. Још један сат продат на првој е-лицитацији – „Omega speedmaster“ привукао је огромну пажњу. За њега се надметало њих шест заинтересованих, подижући цену чак 14 пута, а на крају је продат за 1.355.000 динара.

Ипак његова цена је права ситница у односу на ручни сат марке “Rolex М2100“ који је у новембру продат за више од четири милиона динара. Овај сат је један од пет предмета који је достигао највишу цену на е-лицитацијама.

Према подацима Управе царина, можда и очекивано, највишу цену постигле су три ставке драгоцених метала, који су у једном случају продати за више од 7,8 милиона динара, у другом по цени од преко 7,2 милиона динара, а у трећем за нешто више од 7,1 милион динара.

Након продаје по цени од 5,1 милион динара на четвртом месту нашао се путнички аутомобил „Mercedes benz GLE“, а међу најскупљим ставкама нашао се један „BMW 520D“ продат за готово 1,2 милиона динара.
Управа царина је кроз 38 е-лицитација на продају понудила бројну заплењену робу међу којом су биле и ексклузивне ташне, дукати, мобилни телефони, путничка али и теретна возила.

Међу највреднијим предметима, за који се очекивало да ће сигурно заголицати машту потенцијалних купаца је и дијамантски прстен „Chopard“, али је он остао без власника.

На првој е-лицитацији коју је организовала царинарниц Ниш понуђен је чак и један аутобус, али је било оглашавања и изгубљеног пртљага, USB каблова, слушалица.

Према подацима Управе царина, од укупно 38 е-лицитација окончано је 29 јавних продаја и остварен је приход за буџет Републике Србије од 68.348.800,90 динара. Осим продаје заплењене робе, буџет Србије пуни се и одузетим новцем на царини.

Од почетка 2022. године до половине децембра, цариници су, према подацима Управе, због сакривања или непријављивања задржали 4.120.050 евра, 723.365 америчких долара, 131.260 швајцарских франака, 32.550 британских фунти, 8.950 аустралијских долара, 1.420 конвертибилних марака (БиХ), 243.355 украјинских гривни, 31.650 данских круна и 4.000.000 мађарских форинти, што је укупно око пет милиона евра.

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept