НА ЕВИДЕНЦИЈИ НАЦИОНАЛНЕ СЛУЖБЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ 620.000 ЉУДИ

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић изјавио је данас да је на евиденцији НСЗ око 620.000 незапослених људи.

Он је казао да се сваке године издвоји око милијарду динара за програме преквалификације и обука, којих на нивоу Србије има око 100 и да је ове године у те програме укључено око 5.000 људи.

„У неком периоду од шест месеци одређени број лица прионађе посао управо због преквалификација. Одређени број лица када стекне одређена знања и вештине почиње свој бизнис“, рекао је Мартиновић за Радио-телевизију Србије и најавио да би наредне године буџет за преквалификације могао да буде већи.

Он је казао да се људи преквалификују за пекаре, месаре, козметичаре и друго, а да најчешће иду на обуке дошколовавања за ИТ технологије.

Мартиновић је рекао да се више од 12.000 људи пријавило за програме обуке за информационе технологије, а да ће ове године њих око 1.000 моћи да заврши обуку.

Бета

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/na-evidenciji-nacionalne-sluzbe-za-zaposljavanje-620-000-ljudi/