Početna » На Фестивалу аматерских позоришта Кулиса 9 додељене награде за најбоље представе, улоге и најбољу режију

На Фестивалу аматерских позоришта Кулиса 9 додељене награде за најбоље представе, улоге и најбољу режију

На Кулиси 9 – Угаси мрак! након четири дана уживања у позоришној уметности, сјајној атмосфери још једне Кулисе и одгледаних шест такмичарских представа, стручни и жири учесника доделили су награде најбољима.

од Паланка данас
0 Коментар

 

Стручни жири у саставу Јована Беловић, Марија Ракочевић и Павле Терзић донели су следец́е одлуке:Прва награда за најбољу представу у целини – ДОБА БАРАБА, Драмска секција Прве крагујевачке гимназије. Водвиљским приступом, са пуно елана, готово документарном игром и вештим смењивањем ритмова, ова представа је успела да изгради низ комичних ситуација. Колективна игра, са невероватном лакоћом, изузетном озбиљношћу, успела је да нам кроз жанр комедије, дочара једну врло мрачну и пре свега актуелну тему.

Друга награда за најбољу представу у целини – ВЕЧЕРЊА РУЖА, Театар 011, Београд, за катарзично и аутентично бављење неопходном темом која пред публику ставља огледало данашњег времена.

Трећа награда за најбољу представу у целини – ЧУДО У ШАРГАНУ, Театар Инат, Ужице, због успешног читања домац́ег драмског текста, које заједно са изузетном глумачком игром, на пре свега тачан начин осликава менталитет поднебља о коме управо Симовиц́ и пише.

Награда за најбољу режију – НАТАША РАДОЊИЦ́, за представу ВЕЧЕРЊА РУЖА, Театра 011, Београд, због актуелне теме са маштовитим и пре свега храбрим приступом у комбинацији са мултимедијалним средствима, успела је да покрене емоције које театар као такав мора у себи да поседује.

Награда за најбољу улогу – равноправно се додељује СТЕФАНУ ВУКОВИЦ́У И МИХАЈЛУ МИЛОШЕВИЦ́У за улоге Вулета Одвратног и Маре Опајдаре у представи ДОБА БАРАБА, Драмске секције Прве крагујевачке гимназије. Водвиљски, а са мером на завидном нивоу, ова два глумца нам сведоче радост игре, снагу уверења и моц́ маште како само озбиљне занатлије овог посла знају.

Награда за најбољу улогу – равноправно се додељује ЈОВАНИ ПЕТРОВИЋ за улогу Хелене и НАДИЦИ СПАСОЈЕВИЋ за улогу Ружице у представи ВЕЧЕРЊА РУЖА, Театра 011 из Београда, због првенствено узбудљиве, потресне, емотивне и истинске игре, пред којом нико не остаје равнодушан.

Награда за најбољу споредну улогу – МАРКО МУТАВЏИЋ за улогу Милета у представи ЧУДО У ШАРГАНУ, Театра Инат, Ужице, због непретенциозне игре. Марко нам је ненаметљиво донео лик политиканта Милета, стварајуц́и прецизну и фарсичну игру тужне судбине ситних калкуланата.

Награда за најбољу споредну улогу – ЈЕЛЕНА ТЕШИЋ за улогу Цмиље у представи ЧУДО У ШАРГАНУ, Театра Инат, Ужице, због велике лакоц́е са којом је Јелена изнела врцаву улогу познатог писца, доносец́и јој дубину, харизму и комику која осваја срца публике.

Специјална награда за драматуршко-редитељску интервенцију у ишчитавању драмског класика – ПАВЛЕ ЈОЗИЋ за представу ЗООЛОШКА ПРИЧА, УКЦ Смедеревска Паланка, Градско позориште Паланка.

Специјална награда за успешно преплитање постмодернистичке форме и документарног израза – ансамбл представе ПОЛАНСКИ ПРОТОКЛИ, Академског позоришта СКЦ, Ниш

Специјална награда за колективну игру у плесном и драмском изразу – ансамбл представе ТУНЕЛ, МКЦ Кочани, Македонија.

Жири учесника доделио је следец́е награде:

Награда за најбољу представу у целини ─ ЗООЛОШКА ПРИЧА, Установа Културни центар Смедеревска Паланка, Градско позориште Паланка.

Награда „Милева Жикић” за глумачку бравуру ─ МИХАЈЛО МИЛОШЕВИЋ, за улогу Маре Опајдаре у представи ДОБА БАРАБА, Драмске секције Прве крагујевачке гимназије.

Награда „Драгомир Бојанић Гидра” за глумачку бравуру ─ САША СРДИЋ, за улогу Саше у представи ЗООЛОШКА ПРИЧА, Градског позориште Паланка.

Извор Глас ШумадијеPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept