Početna » НА ЈЕСЕН НОВИ ПОЗИВ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА Танасковић: Држава ће помоћи свима да замене старе тракторе новим и модернијим

НА ЈЕСЕН НОВИ ПОЗИВ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА Танасковић: Држава ће помоћи свима да замене старе тракторе новим и модернијим

МИНИСТАРКА пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић истакла је данас да ће на јесен ове године бити објављен позив за пољопривреднике у оквиру програма IPARD III,, који им омогућава од 60 до 75 одсто поврата за купљену механизацију.

од Паланка данас
0 Коментар

– Неопходно је да обезбедимо и оне који још увек нису одлучили да купе нову механизацију, па се надам да ћете сви у што краћем периоду заменити своје старе тракторе новим и модернијим, а држава је ту да вам у томе помогне – рекла је министарка.Она је то изјавила у Крушевцу приликом доделе субвенционисаних рамова за тракторе, чему су, поред осталих, присуствовали министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић и вршилац дужности директора Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић.

Нагласила је да када је реч о замени механизације нема никаквог ограничења у годинама.

– Могла сам неретко да чујем да пољопривредници кажу да су стари за то, а ја им поручујем да није тако, јер држава настоји да све вас разуме и поптуно је одлучна у том смислу – наводи министарка.

Танасковић је истакла да је држава ставила као приоритет безбедност пољопривредника.

– Поред улагања и свега што је урађено у сектору пољопривреде прошле и ове године, попут измирења свих дугова и увећања, на крају крајева, свих субвенција и могућности да идете у нове модерније технологије, јесте и ваша безбедност –  поручила је она пољопривредницима.

Према њеним речима, циљ владе је да пољопривреднике обезбеди како на путу, тако и на њиви, јер, како каже, неретко се дешава да млади људи страдају превртањем, па је зато и веома важна ова додела субвенционисаних рамова за тракторе.

– То је нешто што већ другу годину радимо, а наставићемо с тим и у будућности преко Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Агенције за безбедности – нагласила је она.

Министарка је истакла да је примарни пољопривредни произвођач приоритет државе.

– Ми хоћемо да изађемо на црту са свим великим силама у смислу безбедности и нашег независног става по питању хране и, уопште, пољопривредне производње, па ћемо надаље у наредном периоду увећавати улагања – истиче Јелена Танасковић.

Фото Министарство пољопривреде


Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept