Početna » НА МЕТИ ПЕНЗИОНЕРИ: Фонд ПИО упозорава на нову превару

НА МЕТИ ПЕНЗИОНЕРИ: Фонд ПИО упозорава на нову превару

СВИ пензионери и корисници других права из области ПИО фонда добиће повећање пензија и осталих принадлежности за 5,5 одсто, почев од 1. октобра 2023. године, а исплату увећаних примања Фонд ће реализовати већ почетком новембра 2023. године.

од Паланка данас
0 Коментар

 

Из Фонда напомињу да није потребно да корисници пензија подносе захтев за исплату, с обзиром на то да ће се увећање обрачунати и исплатити од стране Фонда у редовном поступку, без доношења појединачних решења.
Такође, будућим корисницима пензија и осталих права наведено повећање ће се урачунати кроз обрачун пензија и осталих накнада, јер је општи бод усклађен за исти износ као и пензије, тако да ни они немају потребе да подносе било какав захтев Фонду ПИО у вези с тим.

– Скрећемо посебно пажњу да било какво позивање пензионера од стране разних појединаца (адвокати, удружења, групе грађана … и сл.) да наведена повећања могу остварити уз њихово посредство и претходно подношење захтева, јесте директно довођење у заблуду пензионера, чиме ризикују одређене негативне последице за себе и своје наследнике, преноси Курир.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept