НА ПРИЈЕМУ КОД МИНИСТРА ЗДРАВЉА И ПАЛАНАЧКИ ЗДРАВСТВЕНИ РАДНИЦИ

У Пожаревцу је у четвртак одржан пријем за здравствене раднике Kовид болница из Пожаревца, Зајечара, Бора, Мајданпека, Kладова, Неготина, Петровца на Млави, Ћуприје, Смедерева и Смедеревске Паланке којима је министар здравља Златибор Лончар захвалио на свему што чине у циљу борбе против епидемије корона вируса.

Он је, исказавши захвалност здравственим и немедицинским радницима који се боре у црвеним зонама за живот пацијената оболелих од COVID-19, изнео податак да је у нашој земљи тренутно 260 здравствених радника заражено коронавирусом, од којих се 13 налази на болничком лечењу, док остали имају блажу клиничку слику.

Министар је, такође, навео да је у установама социјалне заштите тренутно заражено 247 особа, од којих је 72 запослених.

Вирус није ослабио, он је међу нама, али мере које спроводимо дају резултате и због тога не смемо да се опустимо. Чека нас озбиљна јесен, када коронавирус може да се укрсти са сезонским грипом, упозорио је министар.

Према његовим речима, док се не појави сигурна и безбедна вакцина против коронавируса најбоља заштита је спровођење препоручених мера – ношење маске, одржавање дистанце, хигијена руку.

Пријему у Пожаревцу је присуствовало и 14 лекара, медицинских сестара као и немедицинских радника који су учествовали у раду ковид болнице у Смедеревској Паланци.

Фото Принтскрин Јутјуб

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/na-prijemu-kod-ministra-zdravlja-i-palanacki-zdravstveni-radnici/