НА СНАЗИ ЈЕ МЕТЕО АЛАРМ ЗБОГ ОБИЛНИХ КИША

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на јаке пљускове са грмљавином.

На подручју Србије још данас се очекује локална појава јачих плјускова са грмлјавином (уз количину падавина већу од 20 мм за 3 х) са тенденцијом постепене стабилизације времена после подне и увече. Локално се очекују и временске непогоде са градом, јаким ветром и великом количином падавина.Објављено је и хидролошко упозорење у којем се наводи да су на мањим бујичним водотоцима на сливовима Јадра, Kолубаре, Црнице, Лепенице, Лугомира, Ресаве, Раванице, Млаве и Тимока са притокама током данашњег дана могући краткотрајни нагли порасти водостаја са мањим локалним изливањима.

Иначе, у Србији ће данас бити претежно облачно, местимично са кишом и пљусковима са грмљавином, а више падавина очекује се у првом делу дана.

Од поднева на северу, до краја дана и у осталим крајевима престанак падавина и постепено смањење облачности. Најнижа температура од 16 до 20, највиша од 24 до 28 степени Целзијуса.На снази је наранџасти метео аларм у источној, југозападној Србији и на Kосову и Метохији због обилних киша и грмљавине.

Метеоропатске тегобе могу имати срчани болесници, којима се препоручује смањена физичка активност, а опрез се саветује и особама са респираторним оболењима.

Од метеоропатских реакција могу се јавити нервоза и смањена радна способност, па се и учесницима у саобраћају препоручује додатни опрез.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/na-snazi-je-meteo-alarm-zbog-obilnih-kisa/