четвртак, јун 20, 2024
Početna » НА СТОЧНИМ ПИЈАЦАМА У ПАЛАНЦИ И СРБИЈИ ОБОРЕНЕ ЦЕНЕ ПРАСИЋА: Кланичари их продавали по нижој цени, ево колико коштају јагњићи

НА СТОЧНИМ ПИЈАЦАМА У ПАЛАНЦИ И СРБИЈИ ОБОРЕНЕ ЦЕНЕ ПРАСИЋА: Кланичари их продавали по нижој цени, ево колико коштају јагњићи

Доминирао је износ од 350 динара за килограм

од Паланка данас
0 Коментар

Последње недеље маја дошло је до раста откупне цене товне јунади тежине до 480 килограма у кланицама на подручју јужнобанатског региона, тако да је доминантна цена износила 340 динара по килограму, преноси СТИПС.Пад откупне цене товне јунади у истој категорији забележен је у кланицама на подручју шумадијског региона, а доминирао је исти износ од 340 динара.

Нижа је била откупна цена товних бикова сименталске расе, тежине изнад 500 килограма, у кланицама на подручју подрињског региона. Доминирао је износ од 350 динара за килограм.

Прасићи до 550 динара

Кланичари са подручја јужнобачког региона по нижим ценама су откупљивали прасад тежине од 16 до 25 килограма и товне свиње телесне масе од 80 до 120 килограма. За откупљену прасад одгајивачи су најчешће добијали 550 динара, а за товне свиње 240 по килограму.

Кланичари са подручја подрињског региона протекле седмице су оборили откупне цене прасади тежине од 16 до 25 килограма на доминантних 500 динара по килограму и товних свиња од 80 до 120 килограма на 240 динара. На пијаци живе стоке у Крагујевцу дошло је до раста цене товних свиња тежине од 80 до 120 килограма, изнад 120 килограма и крмача за клање.

Јагњад 500 динара

На сточној пијаци у Чачку пала је цена јагњади у односу на претходни период, тако што је доминирао износ од 450 динара. Доминантна откупна цена јагњади износила је 500 динара у кланицама на подручју браничевског региона током последње недеље маја. За откупљену шиљежад кланичари су најчешће плаћали 230 динара по килограму, а за овце 220.

У кланицама на подручју шумадијског региона дошло је до раста откупне цене двиски, јер је протекле седмице доминирао износ од 210 динара. Обим понуде и тражње били су просечни. У кланицама на подручју подрињског региона дошло је до пада откупне цене јагњади на доминантних 510 динара и оваца на доминантних 240 по килограму.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept