НАЧЕЛНИЦА ПОДУНАВСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА ОДРЖАЛА САСТАНАК СА ШЕФОВИМА ОДСЕКА И ИНСПЕКТОРИМА

Др Јасна Аврамовић начелница Подунавског управног округа, у седишту Подунавског управног округа је дана 11. октобра 2021. године одржала редован састанак су начелницима одељења и шефовима одсека окружних подручних јединица ресорних министарстава са седиштем у Смедереву, као и са инспекторима који нису организационо повезани у оквиру унутрашње организације окружних подручних јединица у Округу.

Присутни су упознали начелницу Округа са извештајима о раду окружних подручних јединица у Подунавском управном округу за септембар 2021. године и плановима рада за октобар 2021. године.
У оквиру извештаја о раду окружних подручних јединица, посебно је било речи о раду Групе за санитарни надзор, где су запослени у овој организаационој јединици извршили 53 управна надзора у условима епидемиолошке ситуације изазване заразном болешћу Covid 19. Донето је 465. решења о о кућном карантину.
Запослени у Одсеку за рад и радне односе извршили су 97. надзора што редовних што варедних. Поднето је укупно два захтева за покретање прекршајног поступка. Током инспекцијских контрола инспектори су затекли 17. лица на фактичком раду („рад на црно“) и предузели одговарајуће законске мере.
Управна инспекција је током извештајног периода вршила управне надзоре по годишњем програму рада где је посебно наглашен управни надзор у Јужнобанатском и Поморавском управном округу у области радних односа запослених, а ветеринарска инспекција је вршила послове и предузимала мере у борби против затразне болести свиња „Афричка куга“ на територији локалних самоуправа Округа.
Исто тако начелница Подунавског управног округа упозната је са месечним извештајима о раду тржишне и пољопривредне инспекције.
Током састанка начелница Подунавског управног округа упознала је присутне са тренутном епидемиолошком ситуацијом на територији локалних самоуправа Округа изазвана заразном болешћу Covid 19. у погледу броја заражених и хоспитализованих као и са бројем вакцинисаних. Посебно се осврнула на вршење управних надзора републичких инспекцијских органа и инспекција локалних самоуправа у примени противепидемијских мера Covid 19. Констатовала је да је протекле недеље од стране надлежних инспекција извршено укупно 314. управних надзора и изречено укупно 16. прекршајних налога.
Инфо: Подунавски управни округ

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nacelnica-podunavskog-upravnog-okruga-odrzala-sastanak-sa-sefovima-odseka-i-inspektorima/