Е ПОДУНАВЉЕ: НАЧЕЛНИК ОКРУГА ЗАБРИНУТ:КАКО ПРИВАТНА ЛИЦА НА СВОЈИМ ПАРЦЕЛАМА НАПЛАЋУЈУ ПАРКИНГ?

Начелник Подунавског управног округа Небојша Павловић упутио је данас надлежним инспекцијама у Смедеревској Паланци захтев за вршење управног надзора.

Павловић према личним сазнањима, тражи од инспекција да провере да ли одређена физичка лица, на приватним парцелама (паркинг код Гомекса и у Војводе Мишића) обављају делатност пружања услуга паркинг простора и наплату услуге паркирања, што представља комуналну делатност сходно Закону о комуналним делатностима.

– Потребно је да извршите инспекцијски надзор и да утврдите да ли та физичка лица обављају делатност сагласно прописима који регулишу обављање делатности као регистровани привредни субјекти, односно да ли лица која врше наплату паркирања имају регулисан статус запослених осносно ангажованих сагласно одредбама Закона о раду. Молим за хитност за поступање по поднетом захтеву, навео је Павловић.Подсећамо Павловића да је због градње паркинга код Гомекса без дозволе посечено столетно дрво које је, кажу Паланчани, било под заштитом закона, па га молимо да и за то упути надлежне инспекције, јер јавност има право да зна.

Да помогнемо инспекцијама, реч је о Звонку Стојковићу, који је за неколико година стекао енормно богатство, а почео је као градско дете чија је породица имала земљу само у саксијама.Захваљујемо грађанима који су нам после првог текста  доставили фотографије и списак објеката који су у власништву Стојковића, или их изнајмљује, попут грађевинског земљишта са објектом од 168.33 м2 код робне пијаце, чији закуп месечно плаћа 1.000 динара плус ПДВ, а закупио га је на 99 година. Ово је наша наредна тема. Браво за успешног Стојковића.

Извор: еподунавље

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nacelnik-podunavskog-okruga-uputio-zahtev-inspekciji-o-proveri-naplate-parkiranja-na-privatnim-parcelama/