НАЦИОНАЛНИ НАУЧНО-СТРУЧНИ СКУП У ИНСТИТУТУ ЗА ПОВРТАРСТВО У ПАЛАНЦИ 15. ДЕЦЕМБРА

У Институту за повртарство у Смедеревској Паланци ће се 15. децембра одржати Национални научно-стручни скуп са међународним учешћем под називом Биотехнологија и савремени приступ у гајењу и оплемењивању биљака.

У уводном излагању присутне госте и предаваче ће поздравити чланови председништва Института др Алмир Муховић, др Слађан Аџић, др Ненад Павловић, др Даница Мићановић и др Веселинка Зечевић.

Потом ће се низати предавања ОПЛЕМЕЊИВАЊЕ БИЉАКА И АДАПТАЦИЈЕ НА КЛИМАТСКЕ ПРОМЕНЕ, ПОВРТАРСТВО СРБИЈЕ – ИЗАЗОВИ И МОГУЋНОСТИ,ПРАВЦИ РАЗВОЈА ПРИЗНАВАЊА СОРТИ ПОВРЋА И ДРУГОГ ПОЉОПРИВРЕДНОГ БИЉА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ, EФЕКТИВНИ МИКРООРГАНИЗМИ У ПРОИЗВОДЊИ ПАСУЉА,ПОЈАВА И ОДРЕЂИВАЊЕ ОХРАТОКСИНА А У ЦРВЕНОЈ МЛЕВЕНОЈ СЛАТКОЈ ПАПРИЦИ ЕЛИСА МЕТОДОМ…

Ово је само мали део онога што ће присутни имати прилике да чују од 10 до 16 часова, које је време предвиђено за одржавање овог скупа. Све теме и предаваче можете погледати на ЛИНКУ.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nacionalni-naucno-strucni-skup-u-institutu-za-povrtarstvo-u-palanci-15-decembra/