НАЦИОНАЛНИ САВЕТ РОМСКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ У ПОСЕТИ ОПШТИНИ ВЕЛИКА ПЛАНА

У оквиру плана и програма обиласка општина и градова, чланица Националног савета ромске националне мањине и члан општинског већа општине Смедеревска Паланка, Здравка Симић, имала радни састанак са најужим руководством општине Велика Плана.

Посета општини имала је за циљ помоћ и подршку у изради и спровођењу стратешких докумената намењених инклузији Рома.
У име општине састанку су присуствовали, председник општине Велика Плана Игор Матковић, начелник општинске управе Владимир Станић, Светлана Митић – одељење за друштвене делатности и повереник Kомесеријата за избегла и расељена лица Слободан Цонић.
Председник општине Игор Матковић, истакао је да општина и ромско становништво имају велике потребе за ангажовање и увођење локалних механизама за инклузију Рома, помоћу којих ће се лакше имплементирати јавне политике намењене побољшању услова живота Рома.
Здравка Симић је истакла важну улогу коју има педагошки асистент у процесу образовања деце из маргинализованих група становништва и увођења у редовни образовни систем.
Симићева је даље у свом излагању похвалила руководство општине на пружању подршке угроженим породицама и захвалила им се на спремности да се општина активно укључи у решавање свакодневних проблема ромског становништва.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nacionalni-savet-romske-nacionalne-manjine-u-poseti-opstini-velika-plana/