Početna » НАЦИОНАЛНИ УЏБЕНИЦИ МОЖДА ВЕЋ ОД 1. СЕПТЕМБРА

НАЦИОНАЛНИ УЏБЕНИЦИ МОЖДА ВЕЋ ОД 1. СЕПТЕМБРА

од Паланка данас
0 Коментар

Нови в.д. директор “Службеног гласника” Младен Шарчевић изјавио је да се нада да ће се “национални уџбеници”, који би требало да садрже лекције из области националне историје, културе, језика и географије, наћи пред ђацима од 1. септембра.
Шарчевић је за данашњу Политику рекао да лекције, предмети и области тек треба да буду одређени, као и да се разматра да ли ће сваки разред имати по једну књигу, или ће се штампати три уџбеника – за млађе и старије основце и за средњошколце.

“Национални уџбеници неће бити на тржишту, статус ће им бити попут изборне школске књиге, а обавезаћемо наставнике да их користе. Видећемо на који начин ће то држава да уреди”, рекао је бивши министар просвете.

Навео је да неће бити директног оцењивања за знање из тих уџбеника, већ да ће они бити попут допуне за редовно градиво.

“Наставници ће тражити да их ученици користе у изради пројеката, на пример, а онда ће у оквиру оцене пројектне активности ући и оцењивање знања из националног уџбеника”, казао је Шарчевић.

Извор: Бета
Povezane vesti

Остави коментар

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept