НАГРАДЕ ЗА УСПЕХЕ НА ТАКМИЧЕЊИМА ДОБИЋЕ 1624 ЂАКА

Награде за постигнуте успехе на такичењима у Србији и иностранству у висини до 200.000 динара, ове године добиће 1.624 ђака, 15 одсто више него прошле године, саопштило је Министарство омладине и спорта. „На Конкурс се пријавило укупно 1.869 ученика средњих школа, а њих 1.624 ће добити награду Фонда за успех остварен на домаћим или међународним такмичењима, што је за 15 одсто више него прошле године, док преосталих 245 кандидата није испунило услове Конкурса“, наведено је у саопштењу.

Листа добитника награда по Конкурсу за доделу награда средњошколцима за успехе у току 2017. године усвојена је на 82. седници Фонда за младе таленте, којом је председавао председник Фонда и министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Том приликом донета је и Одлука о усвајању висине новчаних награда по наведеном Конкурсу по којој ће ученици, у зависности од ранга, односно нивоа такмичења добити награде у износу до 200.000,00 динара.

Од када је Фонд за младе таленте у надлежности Министарства омладине и спорта награђено је више од 11.100 средњошколаца који су резултате постигли на републичким и међународним такмичењима.

Од првих награда за средњошколце 2007. године када је награде добило 430 ученика, број се увећао за 1.200, што је четири пута више.

Листу добитника награда и Обавештење о утврђеним износима награда у односу на ниво/ранг такмичења и освојено место по Конкурсу могуће је преузети са веб старнице Министарства омладине и спорта.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nagrade-za-uspehe-na-takmicenjima-dobice-1624-djaka/