НАГРАЂЕН ПРОЈЕКАТ АДАПТАЦИЈЕ НАРОДНОГ МУЗЕЈА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

На 41. Салону архитектуре у Музеју примењене уметности у Београду, у среду 27. марта, паланачки архитекта Александар Гушић је добио награду за најбољи ентеријер са пројекцијом адаптације Народног музеја у Смедеревској Паланци.

Салон архитектуре представља најсвеобухватнији преглед архитектонске делатности у Србији, али на изложби учествује и један број аутора из иностранства, углавном из регије. Од укупно 230 кандидованих радова у свим категоријама у званичну селекцију, селекциони жири је уврстио 104 рада, од којих је у конкуренцији за награде разврстано 78 радова у 6 категорија (није било радова из урбанизма и архитектонске критике а конкурсни и студентски радови излажу се ван категорије за награде). Око триста аутора, у сто тимова, приказаће своје радове из различитих области архитектуре – јавне објекте, стамбене и индустријске зграде, ентеријере, експерименталне и истраживачке пројекте и писања о архитектури. Жири 41. Салона архитектуре у саставу – Реља Иванић, Наталија Миодраговић, Јуриј Садар, Дејан Тодоровић и Злата Вуксановић Мацура доделиће Grand Prix Салона, награде, признања и похвале по категоријама.

Пратећи програм са низом занимљивих догађаја и изложби такође је у духу тематизације Салона На ивици. То се пре свега односи на темат „Активизам у архитектури“ који ће окупити различите архитектонске делатнике (групе, тимове и удружења) и представити њихова активистичка искустава, програме и борбу за интегритет професије и очување урбаних, еколошких и споменичких целина као и унапређење архитектонске културе и култура простора у нашој средини.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nagradjen-projekat-adaptacije-narodnog-muzeja-u-smederevskoj-palanci/

1 comment

    • Dejan Đorđević on 29/03/2019 at 20:51

    Čestitam!

Komentari su onemogućeni.