НАЈАВА АКЦИЈЕ: ПАЛАНАЧКА СТАЗА ЗДРАВЉА И ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СВЕТСКОГ ДАНА ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

У недељу, 21. априла, на један од најрадоснијих празника Цвети, ПОСК Јасеница организује трећу акцију пешачења Паланачким стазама здравља у току ове године. Овог пута шетамо водичким крајем.

Спремили смо за Вас стазу дужине 11км која ће ићи од Института за повртарство ( на путу Паланка-Придворице), затим дуж реке Јасенице, па преко металног моста до извора Водичке киселе воде и до Видоваче, а затим излазимо у центар Водица и асфалтним путем спуштамо се до Института. Стаза је лагана, прелази се за око 3,5 сата пешачења.

На стази ће нам се придружити, испред Удружења потомака ратника 1912-1920., учитељ у пензији, Милан Тодоровић, који ће нам причати о Водичким водама, као и о Пери Тодоровићу, првом српском новинару, писцу, политичару, рођеном у Водицама.

Ово је позив, не само планинарима, већ и свим грађанима, љубитељима шетње и рекреације у природи.

Чекамо Вас да нам се придружите како бисмо заједно уживали у шетњи по нашој околини, а и како бисмо и ми дали допринос повећању свести људи о угрожености животне средине јер се у свету 22. април обележава као Дан планете Земље. Дан планете нас подсећа да смо ми сами одговорни за Земљу на којој живимо и да је она наш једини дом.

Полазак је у недељу 21. априла 2019. у 10.30часова од Института за повртарство на путу Паланка-Придворице.

За све заинтересоване, после шетње, организујемо ручак у центру Водица по цени од 250динара (постан пасуљ и купус салата) за који је потребно да нам се пријавите до четвртка 18. априла.

Такође, упис у Планинарски оријентиринг клуб „Јасеница“ је и даље у току, а редовни састанци планинара су сваког четвртка у 19 часова у нашим просторијама, улица Првог Српског устанка бр. 2 (сутерен ТЦ „Сигма“).

ПРИДРУЖИТЕ НАМ СЕ! ПЛАНИНЕ ЗОВУ!

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/najava-akcije-palanacka-staza-zdravlja-i-obelezavanje-svetskog-dana-planete-zemlje/