НАЈАВЉЕНИ ПРОТЕСТИ ШИРОМ СРБИЈЕ-МУП УВЕО БРОЈ ЗА ПРИЈАВУ БЛОКАДЕ

Блокаде путева се очекују у најмање 30 градова. Разлог за овакав потез наводе измену Закона о референдуму које је Скупштина Србије и званично усвојила.

Истовремено, адвокатски протестни одбор најављује да ће у 12 сати одржати протест испред Генералног секратријата председника Србије и поручује да су заказали протест за исти дан да би се „адвокати придружили народу и да би показали да су уз њих.

„Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова снимаће и фотографисати учеснике данашњих јавних окупљања на територији Србије, саопштио је МУП. Снимање ће се обављати у складу са чланом 52. Закона о полицији Републике Србије, наведено је у саопштењу.

Са друге стране грађани којима због блокаде путева и саобраћаја буде ограничена слобода кретања или доживе неки вид насиља услед блокаде путева, од данас пријаву Министарству унутрашњих послова могу поднети позивом на број 0800 104103, саопштио је МУП.

Министарство унутрашњих послова истиче да грађани Србије који се суоче са оваквом врстом проблема, могу на једноставан и брз начин обавестити полицију о кршењу закона, починиоцима или регистрацијама возила која се користе за спречавање нормалног функционисања саобраћаја, преноси Танјуг.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/najavljeni-protesti-sirom-srbije-mup-uveo-broj-za-prijavu-blokade/