Početna » НАЈАВЉЕНО ПОСКУПЉЕЊЕ АУТО ОСИГУРАЊА

НАЈАВЉЕНО ПОСКУПЉЕЊЕ АУТО ОСИГУРАЊА

Генерални секретар Удружења осигуравача Србије Душко Јовановића најавио је на отварању Српских дана осигурања на Златибору да ће у наредном периоду поскупети ауто-осигурање, подсетивши да је последње поскупљење било 2014. године, саопштено је данас.

„Прихватили смо као индустрија осигурања сугестије Народне банке Србије да се потрудимо да заједно покушамо да ублажимо ефекат инфлације у нашој земљи. У наредном периоду то поскупљење предстоји, скочиле су исплате штета, цене резервних делова, као и све друге цене које се односе на нашу индустрију“, рекао је Јовановић.

Он је навео да је осигурање за разлику од осталих индустрија доста добро прошло у доба пандемије и да је прошле године укупна премија била више од милијарду евра, додавши је од тога више од 600 милиона евра исплаћено штете, а да су друштва осигурања акумулирала више од две милијарде евра, од чега се значајна средства улажу у државне обвезнице, добар део у пословне банке, а један мањи у некретнине.

Укупна премија осигурања повећана је са 61,5 милијарди динара у 2012. години на 119,4 милијарде динара у 2021. години, а премија животних осигурања са 11,9 милијарди динар ана 27,1 милијарду динара, изјавила је гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић на отварању Српских дана осигурања, саопштено је данас.

Гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић изјавила је да по најважнијим показатељима у претходних 10 година индустрија осигурања бележи натпросечан раст

„Конкретно износи капитала, укупне имовине, техничких резерви и премије животних осигурања више су него удвостручени, као и износ решених штета, такође удвостручен, са 27 на 56,8 милијарди динара“, истакла је Јоргованка Табаковић.

Она је истакла да је укупна премија осигурања повећана са 61,5 милијарди динара у 2012. години на 119,4 милијарде динара у 2021. години, а премија животних осигурања са 11,9 милијарди динара на 27,1 милијарду динара.

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept