НАЈБОЉЕ ИЗ БП

У новембру 2019. године, започела је имплементација новог регионалног пројекта који спроводи Регионална развојна агенција „Браничево-Подунавље“, а финансира Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије преко програма ЕУ ПРО. Реч је о пројекту „Најбоље из БП – Подршка предузећима за производњу млечних производа у региону Браничево-Подунавље“ вредности 33.420 УСД, који ће бити имплементиран до новембра месеца 2020. године.

Циљ Пројекта је да предузетницима и малим и средњим предузећима у сектору прераде млека који су регистровани и послују на територији региона Браничево-Подунавље, пружи различите врсте услуга подршке на основу којих ће бити у могућности да унапреде своје пословање и квалитет производа, али такође и да се боље позиционирају на домаћим и страним тржиштима.

Тако ће отприлике 20 корисника, кроз Пројекат бити у могућности да развије своје капацитете кроз услуге стручног менторинга, обуке, студијску посету примерима добрих пракси и увођење стандарда, односно развој бренда њихових производа. Такође ће бити подржани у ефикаснијем приступу тржишту кроз активности усмерене на пословно повезивање и развој секторског ланца вредности, унапређење дигиталног маркетинга и заједничку презентацију на одабраном домаћем сајму. У једном свом сегменту, Пројекат предвиђа и унапређење квалитета услуга које својим корисницима пружа РРА „Браничево-Подунавље“ како би и у будућности представљала средишњу тачку за промоцију и подршку привреди Региона, а у складу са савременим захтевима струке и самих корисника. Такође, током периода имплементације Пројекта биће организоване активности у сегменту друштвене одговорности, које предвиђају бесплатне обуке за студенте и припаднике рањивих група заинтересоване за практична знања и вештине у домену прераде млека и предузетништва.

Пројекат је дизајниран на основу идентификованих потреба предузећа која се баве прерадом млека у Региону, који представљају један од најперспективнијих и сектора са најдужом традицијом у домену прераде пољопривредних производа и производње хране. Такође, Пројекат представља и наставак пројекта „Укуси Региона“ који је успешно реализован током ове године.

Додатне информације о Пројекту и могућностима учешћа, могуће је добити код Иване Антонијевић, на телефон 060/5 100 500 или путем мејла ивана.антонијевиц@рра-бп.рс.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/najbolje-iz-bp/