Početna » НАЈБОЉИМ СРЕДЊОШКОЛЦИМА ОД 20.000 ДО 200.000 ДИНАРА: Конкурс Фонда за младе таленте

НАЈБОЉИМ СРЕДЊОШКОЛЦИМА ОД 20.000 ДО 200.000 ДИНАРА: Конкурс Фонда за младе таленте

ФОНД за младе таленте расписао је 45. по реду Конкурс за награђивање ученика средњих школа за постигнуте изузетне успехе на републичким и међународним такмичењима током календарске 2022. године, а биће отворен до 20. октобра.

– На конкурс се могу пријавити сви средњошколци који су освојили неко од прва три места на признатим републичким и међународним такмичењима, а сваки кандидат може бити награђен само једном наградом и то за најбољи постигнут резултат током 2022. године, наводи се у саопштењу Министарства науке, технолошког развоја и иновација.У зависности од ранга, као и пласмана на такмичењу, за сваког кандидата биће дефинисан и износ једнократне накнаде у висини од 20.000 до 200.000 динара.

Призната такмичења обухваћена су Календарима такмичења утврђеним од стране Министарства просвете на републичком или међународном нивоу, као и такмичења из области физичког васпитања, спорта и музичке и балетске уметности.

Основни циљ и мисија овог начина награђивања већ 15 година је, како се наводи, пружање подршке младим и изузетним талентима у најранијим фазама њиховог школовања, али и мотивације да наставе да ређају успехе како би касније постали и стипендисти Фонда.

Фонд за младе таленте се налази у саставу Министарства науке, технолошког развоја и иновација и од 2008. године бави се развојем младих талената у Србији.

До данас је додељено више од 40.000 стипендија и награда студентима и ученицима средњих школа. У оквиру актуелне свеобухватне реформе Фонда, остварене су бројне сарадње са јавним и приватним сектором и уведене новине у програме подршке Фонда.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept