„НАЈЈАЧЕ ПРОТИВ НАСИЉА“ НОВИ ПРОЈЕКАТ УДРУЖЕЊА „СВЕТ РЕЧИ“ ИЗ ВЕЛИКЕ ПЛАНЕ

Први дан тренинга „НАЈјаче против насиља!“који реализује Удружење „Свет речи“ из Велике Плане уз подршку Министарства омладине и спорта одржан је у суботу 29. августа.

Учесници су из 7 средњих школа из општина: Велико Градиште, Kучево, Пожаревац, Деспотовац, Смедеревска Паланка и Велика Плана.

Ради се  у две групе: млади кроз радионице форум-театра и театра статуа, у двористу Економске школе припремају перформанс посвећен убијеном матуранту ЕУШ „Вук Kараџић“, Стефану Филићу, а који ће бити изведен на платоу испред меморијалне летње учионице која носи његово име; група професора – супервизора, у хотелу „Вир“, има радионице о насиљу на следеће теме: Насиље у школи, Адолесцент и насиље, Породично насиље, Наставник и насиље, Породично васпитање, Из круга насиља, Појачани васпитни рад у школи, Имплементација пројекта у школи и локалној средини…
Тренери: Мирослав Николић, Милош Дилкић и Живкица Ђорђевић.

ПЕРФОРМАНС „НАЈјаче против насиља!“ БИЋЕ ИЗВЕДЕН У НЕДЕЉУ, 30.8.2020.ГОДИНЕ, У 18х, ИСПРЕД МЕМОРИЈАЛНЕ УЧИОНИЦЕ „СТЕФАН ФИЛИЋ“ У ШKОЛСKОМ ДВОРИШТУ ЕУС „ВУK KАРАЏИЋ“ У ВЕЛИKОЈ ПЛАНИ. МЛАДИ ЋЕ ИЗВЕСТИ ПЕРФОРМАНС СА СНАЖНОМ ПОРУKОМ ПРОТИВ ВРШЊАЧKОГ НАСИЉА И ПОЛОЖИТИ БЕЛЕ РУЖЕ.
ЗБОГ ЕПИДЕМИОЛОСKЕ СИТУАЦИЈЕ ЗБОГ КОВИДА 19 И МЕРА KРИЗНОГ ШТАБА, ПЛАНИРАНА ШЕТЊА ДО МЕСТА ГДЕ ЈЕ СТЕФАН УБИЈЕН НЕЋЕ БИТИ ОРГАНИЗОВАНА.

Фото: Свет речи

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/najjace-protiv-nasilja-novi-projekat-udruzenja-svet-reci-iz-velike-plane/