Početna » НАЈТОПЛИЈИ ДАН ОД ПОЧЕТКА ГОДИНЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ: Температура у ова четири града већ је 35 °C

НАЈТОПЛИЈИ ДАН ОД ПОЧЕТКА ГОДИНЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ: Температура у ова четири града већ је 35 °C

НАСТАВЉА се топлотни талас у Србији. Иако је у Србији јутрос деловало да је због кише пред нама пријатнији дан, данашњи дан најврелији је од почетка године.

од Паланка данас
0 Коментар

У 14 часова температура у Београду, Ваљеву, Смедеревској Паланци и у Вршцу достигла је 35 °C.

Врело је и у другим пределима Србије, уз температуре од 31 до 34 °C. Копаоник мери 20 °C, Златибор и Сјеница 27 °C.Иначе, просечне максималне температуре у овом делу године у Србији су од 24 до 28 °C, тако да су оне за седам степени више од напоменутог просека.

Србија је данас међу најтоплијим пределима Европе, због утицаја и прилива врелог ваздуха са севера Африке.

Иначе, Србија је данас под утуцајем циклона, који се својим центром премешта са северног Јадрана преко Панонске низије. У склопу овог циклона над нашим подручјем су веома изражена југозападна висинска струјања, а са њима и стиже врела ваздушна маса до нашег подручја.

Осим вреле ваздушне масе, до Србије у склопу снажног југозападног струјања стижу и честице пустињског песка из Сахаре, па је атмосфера замућена, а у пределима са падавинама киша је била прљава, што је видљиво углавном на возилима.

Већ сутра до севера и запада Србије у склопу северозападног висинског струјања стиже свежија ваздушна маса, па ће максимална температура бити до 26-27 °C, док ће југ и исток земље и даље бити под утицајем вреле ваздушне масе и југозападног струјања, уз температуре и до 34 °C.

И док се у Србији наредних дана очекује пад температуре ваздуха, југ Балкана и Грчка наћи ће се на удару још врелије ваздушне масе са севера Африке, а температура на подручју Атине достигла би и 42 °C.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept