НАЈВЕЋА КОНЦЕТРАЦИЈА ПОЛЕНА АМБРОЗИЈЕ ОД 27. АВГУСТА

Многи већ осећају симптоме алергије на амброзију, али ће се они, нажалост, тек погоршати јер из Агенције за заштиту животне средине најављују да ће највећа концентрација поленских зрна ове биљке у ваздуху бити од 27. августа до 10. септембра. У том периоду се очекује да ће присуство овог алергена у ваздуху бити десет пута веће од уобичајеног. Спас може да се очекује уколико буде кишовито време или велика врућина. У супротном, ако се стабилизује температура око 30. подеока на Целзијусовој скали и буде суво, концентрација алергена ће да расте.

Свраб коже, очију, носа, грла, запушеност носа, сузење очију, често кијање и кашљуцање су типични симптоми поленске алергије. Међутим, амброзија може да буде узрок и стомачних тегоба.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/najveca-koncetracija-polena-ambrozije-od-27-avgusta/

6 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Vladd on 28/08/2019 at 15:55

  „Unistiti pcele“???Vidi se da ti poreklo nije najsjajnije…tebe daleko od grada,ali ne na selo,vec u gola brda i planine…tamo gde nema zelenila da te gusi i pcela da uznemiravaju tvoju prostu bednu dusu…

  • Aca on 27/08/2019 at 10:49

  Mole se čelnici lokalne vlasti da preduzmu nešto i unište tone ambrozije koja raste u livadi pored DIS-a!!!! Tolika je koncentracija polena ambrozije da pojedinci u ulicama Veljka Vlahovića i oko HRŠ škole imaju gušenja! Prozor ne sme da se otvori! Moli se predsednik Vučen da preduzme nešto! U svim gradovima se uništava ambrozija a kod nas ništa! Zašto smo mi najgori od svih???

   • Ja on 27/08/2019 at 23:05

   Polen je sada veoma bitan za pcele. Zasto bi unistavali biljku koja daje obilje polena . Za alergije postoje farmaceutske kompanije. Npr ne verujem da su pre 50godina organizovano unistavane polinarnice, a ljudi su preziveli. A da li ce pcele preziveti sa ovako agresivnim pristupu coveka da promeni prirodu?

    • Aca on 28/08/2019 at 10:18

    Kao prvo, pčele treba gajiti daleko van gradskih , urbanih sredina……E sad, ima onih koji su došli iz sela u grad pa bi i u gradu da gaje svinje, kokoške, pčele……Njih vratiti u ruralne sredine i objasniti im da u gradu ne mogu time da se bave!
    Drugo, treba uništiti i ambroziju i pčele jer nam, takozvani, proizvodjači meda ionako umesto meda uvaljuju kristalizovan šećer u teglama! Zato , borba protiv ambrozije i pčelarske mafije do kraja!

     • Vladd on 28/08/2019 at 15:55

     „Unistiti pcele“???Vidi se da ti poreklo nije najsjajnije…tebe daleko od grada,ali ne na selo,vec u gola brda i planine…tamo gde nema zelenila da te gusi i pcela da uznemiravaju tvoju prostu bednu dusu…

     • Vladd on 28/08/2019 at 16:04

     Unistiti pcele???Vidi se da nekome inteligencija udara u dance.Tesko nama!Ovakve ljude treba iseliti iz gradova,ali ne u sela,vec u gola brda i planine…gde nema zelenila da ih gusi i zujanja pcela da im remeti mir ogoljene duse…

Komentari su onemogućeni.