НАКОН КРАЋЕГ ЗАТИШЈА ЈОШ ЛЕДЕНИХ ДАНА

Метеоролози упозоравању да већ од среде стиже ново захлађење! Максималне дневне температуре од средине недеље неће прелазити нула степени, а понегде се очекују и слаб снег и јутарњи мразеви.Да се зима неће лако предати тврде стручњаци јер нас у фебруару очекује бар још један веома хладан талас! Температуре испод минуса задржаће се и у првим данима марта.

Температура у Паланци овог 24. јануара у 7 часова је износила -8 степени.

Прогностичари за данас у Србији најављују дневне температуре у порасту и биће степен, два изнад нуле. Неће бити неког наглог отопљења, што значи да се лед који се нагомилао на рекама неће нагло отопити и неће направити озбиљне проблеме.

Максимална дневна температура ће у Србији данас бити око нуле. Већ вечерас температура ће почети да пада, па се у среду очекује ново захлађење, али минималне температуре неће падати испод – 10 степени, док ће се максималне дневне кретати од – 2 до 0. Последњих дана јануара у Србији температуре ће поново бити у благом плусу, али према садашњој прогнози већ почетком фебруара очекује се нови ледени талас.

Kлиматолог Владимир Билак каже да ће следећи месец, што и доликује према статистици, бити хладан, са дневним температурама испод нуле.

„Почетак месеца ће бити оштар и леден, а могуће су и нове снежне падавине, али не више оволико колико је било у јануару“, рекао је Билак.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/nakon-kraceg-zatisja-jos-ledenih-dana/