Početna » НАКОН СНИМКА ОД КОЈЕГ СЕ ЛЕДИ КРВ, огласила се Железница: Кретање по железничкој инфраструктури ИЗУЗЕТНО ОПАСНО

НАКОН СНИМКА ОД КОЈЕГ СЕ ЛЕДИ КРВ, огласила се Железница: Кретање по железничкој инфраструктури ИЗУЗЕТНО ОПАСНО

Инфраструктура железнице Србије упозорила је данас да је свако недозвољено кретање по железничкој инфраструктури не само кажњиво, него и изузетно опасно.

од Паланка данас
0 Коментар

Поводом снимака који су се појавили на друштвеним мрежама и у појединим медијима, на којима се види како се двојица младића неовлашћено пењу на Железнички мост преко Саве у Београду, Инфраструктура железнице Србије саопштила је да је забрањено пењање на било који железнички мост у Србији и да се овакви случајеви најчешће трагично завршавају.Према њиховом саопштењу, на годишњем нивоу на српским пругама гине око 19 особа због недозвољеног и неодговорног кретања железничком инфраструктуром, док до пет, углавном младих особа, настрада од струјних удара из контактне мреже изнад железничке пруге, најчешће како би направили селфи на крововима вагона.

Никаквим мерама физичко-техничког обезбеђења не могу да се спрече овакве ситуације нити је могуће оградити или обезбедити око три и по хиљаде километара пруге и све железничке објекте у Србији, као и да за то не постоји било каква саобраћајна, функционална или економска оправданост, навела је у саопштењу Инфраструктура железнице Србије.

Због тога Инфраструктура железнице Србије апелује и упозорава, посебно младе, да воде рачуна о личној безбедности, поштују прописе и понашају се одговорно према себи и другима када су железница и железнички објекти у питању, јер је то једини начин да се сачувају људски животи и безбедност железничког саобраћаја.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept