Početna » НАЛЕД: РЕФОРМАТОР ГОДИНЕ МИНИСТАР ИНФОРМИСАЊА МИХАЈЛО ЈОВАНОВИЋ

НАЛЕД: РЕФОРМАТОР ГОДИНЕ МИНИСТАР ИНФОРМИСАЊА МИХАЈЛО ЈОВАНОВИЋ

У Палати "Србија" представљено је 16. издање Сиве књиге Наледа које доноси 19 нових и 81 ажурирану препоруку за уклањање административних препрека пословању у Србији. У њој је и 10 најважнијих препорука за будућу Владу Србије. За реформатора године проглашен министар Михаило Јовановић.

од Паланка данас
0 Коментар

Налед је прогласио министра информисања и телекомуникација Михаила Јовановића, за реформатора године 2023.

У образложењу Наледа наводи се да је Јовановић учествовао у правој дигиталној револуцији Нова публикација Националне алијансе за локални економски развој „Сива књига 16“.Јовановић је рекао да му веома значи и прија награда коју је добио посебно што долази од стране Наледа који је значајан партнер Владе Србије на реформама.

„Ова награда не представља признање само мени као појединцу, него рекао бих и веома широком кругу људи који су од 2017. радили на реформама у Србији и дигиталној трансформацији и једном новом лицу наше земље“, казао је он новинарима након доделе признања.

Председник Извршног одбора Националне алијансе за локални економски развој (Налед) Дејан Ђокић изјавио је да дигитализација остаје кључ успешних реформи готово свих препорука из Сиве књиге Наледа, укључујући и 10 најважнијих препорука за будућу Владу Србије.

Надамо се да ће нова Влада Србије убрзати темпо реформи и успети да превазиђе магичну бројку од 12 делимично или потпуно спроведених препорука Сиве књиге годишње, што је био резултат протеклих неколико година, рекао је Дејан Ђокић на представљању нове публикације Наледа.

Он је предочио да су 10 приоритета за будућу владу електронско плаћање свих такси и накнада и укидање парафискала, смањење фискалног оптерећења најнижих зарада, обједињена наплата пореза и доприноса за предузетнике, као и електронско чување и достављање докумената из радно-правног односа.

Ђокић је додао да Налед предлаже и увођење еКартона и еБоловања, јачање капацитета и даљу дигитализацију инспекција, успостављање јединствене дигиталне платформе за просторно планирање – еПростор, решавање питање озакоњења и увођење депозитног система за поврат амбалаже.

Према речима Ђокића, ново издање Сиве књиге доноси 19 нових и 81 ажурирану препоруку за уклањање административних препрека пословању у Србији.

Новина је, додао је, да је 13 препорука добило ознаку ”безготовинска плаћања” због важности за сузбијање сиве економије и даљи развој електронске управе и пословања.

Ове године издвојили смо 18 реформских иницијатива које су понеле ЕУ беџ због свог нарочитог значаја за брже европске интеграције Србије, рекао је Ђокић.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept