НАЛЕД: ВИШЕ ОД 30 ОПШТИНА ЗАТРАЖИЛО ПОМОЋ ЗА НАЈСТАРИЈЕ

Националној алијанси за локални економски развој јавило се од петка до данас више од 30 градова и општина којима је потребна додатна помоћ за око 35.000 њихових најстаријих и социјално угрожених суграђана.

НАЛЕД је у петак покренуо онлајн платформу за донације и од тада до јутрос се јавило тридесетак градова и општина, највише њих је из девастираних подручја, треће и четврте категорије развијености.

Идеја НАЛЕД-а је да се на једном месту умреже привредници, домаће цивилне али и међународне организације са општинама и градовима и на тај начин обезбеди подршка локалним самоуправама.

Тако, Општој болници и Дому здравља Ваљево потребна је медицинска и заштитна опрема, лекови, медицинска и дезинфекциона средства, рацунар са монитором и оперативним системом (три комада), бактерицидне УВ лампе (пет комада), детерџент за прање веша (1.000 килограма), хируршке кломпе…

У Општини Смедеревска Паланка, привременој болници за пацијенте оболеле од вируса ЦОВИД-19 треба један уређај за стерилизацију инструмената, пет „Омрон“ компресорских инхалатора за инхалирање пацијената са респираторним проблемима, једно санитетско возило за превоз пацијената…

Граду Пироту се Апотекарска установа Пирот обратила са захтевом за помоћ на месечном нивоу од 500.000 динара за потребе заштите апотекара, а градском Штабу су потребна додатна средства за набавку горива за волонтере који обилазе 72 села и снабдевају сеоско становништво лековима и осталим намарницама.

Прехрамбено-хигијенски пакети потребни су за најугроженије у Трстенику, а Иригу, Ражњу и Прешеву недостају лаптоп рачунари за рад службеника од куће.

Новчана донација потребна је за набавку пакета хране и хигијене за најугроженије у Алексинцу, док је новац неопходан „Апотекама Врање“ за производњу медицинског алкохола…

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/naled-vise-od-30-opstina-zatrazilo-pomoc-za-najstarije/