НАРЕДНЕ СЕДМИЦЕ СРБИЈА У ЗНАКУ „ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ“

Влада Републике Србије саопштила је данас да ће традиционална манифестација ”Дечија недеља” бити обележена у читавој земљи од 5. до 11. октобра наредне недеље, под слоганом ”Подељена срећа два пута је већа”.

“Дечија недеља” ће ове године такође бити организована на другачији начин него иначе, водећи рачуна о здрављу и безбедности на првом месту деце, а потом и свих осталих учесника манифестације.

У складу са тим организује се овогодишња манифестација, а солидарност, сарадња и инклузија су у фокусу активности које ће се спроводити наредне недеље.

„Дечија недеља“ слави право деце да уживају у детињству и младости и то је такође прилика да деца покажу своје таленте, вештине и способности.

Основни документ за планирање и спровођење активности током „Дечије недеље“ је Конвенција Уједињених нација о правима детета, усвојена 1989. године, а програмски циљеви пројекта се из године у годину прилагођавају потребама и проблемима деце.

„Дечија недеља“ представља успешан модел сарадње државе, разних цивилних и професионалних организација, који повезује све важне актере у области заштите дечјих права.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/naredne-sedmice-srbija-u-znaku-decije-nedelje/