Početna » НАРОДНА БАНКА СРБИЈЕ Све више ТРАНСАКЦИЈА ПРЕКО МОБИЛНОГ ТЕЛЕФОНА

НАРОДНА БАНКА СРБИЈЕ Све више ТРАНСАКЦИЈА ПРЕКО МОБИЛНОГ ТЕЛЕФОНА

У Србији је на крају првог тромесечја 2024. уговорену услугу електронског банкарства имало 4.162.300 корисника (физичка и правна лица и предузетници), што је за 9,97 одсто више него у првом тромесечју претходне године, објавила је Народна банка Србије.

од Паланка данас
0 Коментар

Тако је настављен раст употребе најсавременијег облика плаћања у нашој земљи. У прилог томе говори и податак да су уговорену услугу мобилног банкарства имала 4.180.152 корисника, што је 19,62 посто више него у првом тромесечју 2023. године.Поред броја корисника дигиталног банкарства, порастао је и укупан број извршених трансакција. У односу на прво тромесечје 2023. године, број плаћања извршених мобилним банкарством у првом тромесечју ове године порастао је за 24,23 процента.

Насупрот томе, број плаћања путем електронског банкарства у истом периоду опао је за 5,1 одсто, што потврђује запажено померање преференција корисника с коришћења рачунара на све чешћу употребу мобилног телефона за иницирање платних трансакција.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept